Monday, January 12, 2009

Aku kini ditebuk...

Selamat Tahun Baru~

Entry pertama untuk tahun ini sungguh  sedih. Today, 12th Jan 2009, tapak tangan ku sudah tidak cantik lagi. kenapa? lihatlah kepada gambar ini...

if u look closely, i got three stitches on my palm, not nicely done though

korang nampak tak apa kat tangan aku tu? itu adalah jahitan doktor klinik panel aku yg lahanat!! sungguh bodoh doctor tu jait tangan aku guna tools yang tak sterile dan helper yang bodoh.. aku rasa macam nak buat sendri je!

Marilah kita rewind sket cerita macam mana incident ini terjadi...

Pada petang tadi.. i sangat la lapa.. satu ari tak makan ooo.. i dok ngadap laptop buat keje. Walaupun i bekerja from home tapi sangat malas nak gi dapur masak utk makan.. so i hidup on milo in pack je la.
i should have stabbed it horizontally, at least it would help extending my career line! jeez

Lepas dah tak larat nak menahan lapa..i pun godek2 la fridge i... ingat nak goreng nuggets, burger and masak megi. I kuarkan semua benda2lah nih.. heat up my pan and on the other stove i heat up deep fry pot nak goreng naget.

Sambil2 tunggu minyak panas. i pun amik la paring knife i nak separatekan burger tu..cocok in between two patties tu... pastu zapp! tertusuk tangan i sendri! I plak cocok kuat2 plak sbb patty tu kan keras..tak sangka la it went through so easily. 

Since it was too fast, i tak rasa sakit trus. i cabut je pisau tu, i tgk tgn i dah lohong katanya! mrasa la trus nak pitam. trus terjelopok atas lantai sat. pastu i bangun balik sbb lantai tu sejuk dan x comfy. i menghuyung hayang kan diri ke sofa and baring kat sana sat. memusing dunia ni ye!

inilah rupa tangan yg dah dibalut dengan keadaan langsung tak sterile. bodo nye clinic!

After a while tu, i bangun balik..sambung masak sat. sbb i sgt lapa. tangan i tu, i tutup ngan tissue je..tekan kasi bleeding stop. at that time, i was too hungry to think about my wound. yes! i mmg set priority uol. lepas masak2.. i taruk plaster kat tapak tangan supaya senang nak makan.

Pastu i text sabrina cakap i stabbed my own hand. Trus diorg (yumar n sab) call tanya ok ke tak.. yumar suruh gi clinic cepat2. tapi i gegeh nak makan dulu.. pastu i call my mum tanya samada necessary ke clinic ke tak. my mum said kene gi amik ATT shots and probably kene few stitches.

Jadi i pun drive la ngan sebelah tangan ke nearest panel clinic company i. Sampai sana, masuk jumpa doc, dia pun kata kene jait. I pun ok la.. first dia suruh helper dia (i tak refer as nurse ye sbb diorg ni bukan qualified nurses pun) cuci luka i. Ayo cuci luka macam lap lantai. Ko dok ngulang guna gauze yg sama jadi cuci apa nya? Sakit ati aku tgk pompuan tu buat keje.. nak je aku meracau..tapi pikir nanti doc tu buat ganas2 so..i senyap ja.

Pastu gi la nak buat jaitan tu. Helper tu trus tebar newspaper lama suruh i taruk tangan atas bendatu.. uols...nak buat stitching i atas newspaper buruk! bley? BOLEH uols! mmg diorg jait tangan aku atas suratkaba lama! aku nak complaint  kat shell pasni! apa punya panel clinic?

Masa dia nak buat suture tu lagi satu hal, dah la ko taruk semua apparatus tu atas paper tu kan, pastu ko nak jait aku xtaruk local anesthesia. KO INGAT AKU NI SUPERMAN BADAN KEBAL? lepas aku buat2 meraung baru la nak kasi local. pastu jait pun tak cantik. aku jait lagi cantik. i SENTAP kesimpulannye!

Dah abis semua dia ckp kene datang stiap ari nak buat dressing, i trus cakap - its okay, i can do it on my own. i came from a medical background family. just equip me with the tools and i'll do it myself. pastu i blah.

then i called up my mom. my mom marah i sebab tak suruh doc to stop masa dia nak start buat suture tu. she said, i can even sue them for malpractice. tgk la, kalau tangan aku ni kene infection mmg aku saman!.. 

/me signing off dengan perasaan marah!

2 comments:

Jesz Superfox said...

hora..tp kau mmg dh pnah ditebuk ke sebelum2 iniew? tp maybe di tpt lain? (matiker mak?)

Ash-Junk said...

ye..mmg mati ye! tebuk tempat lain tak payah kene jait tau. hahahahahaha