Monday, November 23, 2009

ting tong for beginner

Yuuuhuuu~

Apa kabar org kampung? lama sudah tak berjumpa~ *feeling sudirman sat

Anda mau lagi?

Dah lama i tak tulis kesah2 mencuit ati kan uols? sampai dapat komen dari salah sorg pembaca yg blog i makin bertema lara skang. Kaedahnye u baca posting i sampai mana ni? mode lara i dah lama abis ok! *matila defensive kan? Ala... dah nama manusia. mesti la ada ups and down *hi izzu.

Jadi, sekali sekala tu ada la posting2 yg meruntun jiwa katanya. Lagipun, baik ada posting daripada xde langsung kan? *hi kak yam

I skang ni nak melarikan diri dari konsep web sesawang yang betul2 bersawang okey!

Macam biasa, mukadimah i saja dah boleh buat separuh project paper...hahaha matila makcik2 sgt. suka melalut tak tentu hala. Apa2 pun, arini i nak menceritakan pengalaman i masa buat handover keja baru i kat kl.

Since coming january ni, i akan start fresh with a new team under me, i terpaksa la berjumpa dengan team member sekarang utk mendapatkan info2 pasal apa yg diorg buat. I sebetulnye kesian kat puki2 ni (team ni semua pukis uols), as a person mereka sangat baik dan helpful ye. I terharu sgt. Imagine that diorg ni semua kene VSS from company i tau.

Tapi diorg masih lagi ikhlas buat keje and cuba tolong i cascade down semua info kat i supaya bila my new team member masuk nanti i tak kelam kabut nak manage diorg. Mulia tak? kalau aku yg jadi diorg, dah tau kene VSS harus la aku mengangkang je kat office pastu buat bodo je pasal knowledge management. biar tercirit sapa yg amik alih keje aku tu! Baru ada akai!

uols mmg sgt baik dan berhati mulia..mother teresa sgt! hak!

Khenn? but pukis2 ni sgt berhati mulia.. siap cakap kat aku kalau ada masalah, boleh call diorg for assistance. Melk trus amik peluang uols.. negotiate ngan diorg contract terms kalau2 i shorthanded on resources nanti. Heip.. jgn pk i berhati jahat ye.. its a win2 situation. diorg tolong i, i kasi diorg good contractual terms la.

Anyhow, disebabkan kebaikkan diorg tu, i ngan my other global colleague bawak la diorg gi lunch on the company. Bawak gi ke TGIF. Punya la sronok bebudak ni uols. Aku nak kata diorg ni org miskin tu tak de la. nak kata diorg ni tak berpelajaran tinggi pun tak jugak.. half of them ada masters kaedahnye. Unfortunately, they didn't enjoy the luxury like other employees in my company (diorg ni sits under subsidiary.. so pay structure diorg sgt bebeza.. gaji seseko dlm 1.8 - 2.5 k je)

Kami dah pulang emak buat cucur..cucur datang dari seberang~ *hi kak yam lagi

Jadi masa bawak diorg ni ke sana ibarat bawak anak2 yatim ke pavilion katanya~ diog jadi jakun dan terlebih exited. memasing tengok menu tu macam makanan boleh kuar dari kertas tu ye! pastu diorg pun order la steak la ayam la apa... ada sorg ni nampak sgt mcm xpernah dtg to this kinda place. dia ikut je apa yg aku order.. melk sgt sedih dan terharu uols. masa tu i sgt bersyukur dengan rejeki tuhan limpahkan kat i sampai skang.

i tau yg dia kalau nak dtg sini (TGIF) kene pk 2-3 kali.. daripada bazir 50 on a plate, dia boleh beli memacam utk anak dan suami dia. so lepas kitorg order2 kan.. datang la air... semua pun ikut order ice lemon tea. bila sampai je.. ada sorang puki ni bleh cakap "wah best nye air dia~" pastu yg lain pun ckp "a'ah la.. ye ye"

melk ngan nina (colleague i satu lagi) tergamam uols! pastu siap sorg laie ni (yg ikut order i tu) compare2 size gelas dia ngan kawan dia. kebetulan gelas dia kecik sket. "tak aci, aku punya kecik!" i langsung cakap "takpe2 boleh refillable, jgn risau" sbb i tak tau nak respond mcm mana dah. and then, sorg ni siap amik gamba makanan dia ngan tepon dia uols! sampai macam tu skali peghak nye budakni or appreciative nye diorg dengan rejeki yg datang..bley?

abis2 makan2 kami pun balik la. haaa..masa balik ni yang kelaka uols~ masa kat opis i perasan dua tiga puki ni ala pose ting tong lite2 katanya. seseko bila ditanya solan je, dijawabnye meleret2 pastu tersengeh2 tak tentu pasal.. then pekataan2 yg ditutur pun slurring katanya!

If u want to look like a girl, then drink like one also la? xyah makan cikmon lagi uols~

melk hairan. awat, dah terlebih makan ke apa? ke terlebih happy sampai ko jadi high? mau tak nye 2 org pukis dari 5 org ni memang mcm mode lepas kene pam ganja uols! i pun tanya apa jadi ngan diorg kat pompuan yg order sama ngan i tu.

dia pun jawab "tah la. lepas makan tadi start dlm kete diorg dah meracau2 tak tentu pasal dlm kete sampai skang"

wah! kene sampuk hantu TGIF kah? i pun tanya lagi.. diorg order apa tadi ek?

"hmm.. NY strip steak ngan JD sauce tu and grill chicken apa tah"

"ooooo..patutla... makanan tu ada arak. mungkin diorg termabuk sket2 kot"

"ha? ye ke? laaa... padan la... hahahahahaha"

"takpe2.. korg tak tau.. so kira tak salah la tu..huhuhuhu. biarla diorg camtu sat.. nanti ok la"

"i want no wine, no alcohol in my food ok!" *matila sapa pun tak tau

Patutla seseko macam beruk dapat bunga uols~ memasing dah pekena jus 'syorga' katanya! Sian diorg kan nok? Astaga.... *wah~




Monday, November 16, 2009

Movie Review : 4Bia 2

Hola Uols~
Mode gigih i datang balik harini katanya. Jadi i nak membuat review filem utk uols semua. Seperti biasa, i tak akan membazir masa menulis kalau cerita tu bukanlah cerita yang wajib uols tgk ye. I xde masa nak promote cerita2 tahap longkang kat sini. So kalau i review tu maksudnya memang worth it la uols buang RM10 ke memana pawagam ataupun beli DVD cetak rompak bagai ye.

I baru je lagi tgk cerita 4bia 2 ni.. rasanya last 2 weeks kot. And i've seen 4bia -1. This new instalment is way better than the first one. Yg pertama tu mcm sial! so jgn buang masa tgk ye. Kalau nak tgk pun maybe last scene dia je. pasal 4 org campers tu... for 2 obvious reasons

a- jalan cerita dia agak menarik
b- ada eye candy~ (seronoknye kalau i dpt tgk diorg pose orgy masa tido sesama dlm utan itew.. awwww~)

Anyhow, kalau this is the first time uols nak tgk 4bia ni. Jgn risau kalau u termiss the first sequeal. Sebab cerita dlm 4bia 2 ni haram takde kene mengena dengan the first one ya.

Basically, 4bia (1 & 2) is about 4-5 short stories yg tak interrelated with each other. Take it as watching short movie compilation macam uols beli album2 compilation di kedai2 itew...

5 in 1: Kalah shampoo uols!

Jadi dlm kesah yang kali ni, ada 5 cerita. And setiap satu cerita dia mmg menarik. Yes! I ulangi. Menarik. And yang paling i suka dlm sequel ini adalah... jeng jeng jeng..

SETIAP STORY DIA ADA ORANG CANDO YE!

kau tak merembes kalau candy2 mcm ni bersepah dlm stiap scene? ayo cikcap skang~

I sangat becak meleleh deras banjir bagai macam sugai rajang bah uols~ Silap2 boleh tuka tema horror cerita ni kepada tema softporn sgt! *matila imaginasi tinggi..huhu

Yang paling best ialah almost setiap short story dia mempunyai twisted ending sampaikan ada scene2 yang you tak sangka ending dia macam tu. Very fresh idea thrown by the director and script writer. Pintar pintar!

For those yang appreciate humor in horror mcm i, uols juga akan terhibur dengan last scene dlm movie ni dimana unsur humor diserapkan dengan bijak sekali sepanjang pementasan cerita dia.

Antara wajah2 dari setiap short movies dlm cerita nih

All and all i would say, a very well job done by the production team and it satisfies just what the viewers need. Especially when there are just too many horror movies in production lately.

Kalau uols nak a peek of what the scenes are all about, uols boleh baca summary yang i sisipkan kat bawah tu.. i copy paste ja from wikipedia. Melk malas nak menaip katanya. Syukur teknologi sekarang sangat la mengagumkan.

Sayang IT~ Cinta IT~ Benci Siti~ *opss..


Synopsis of 4Bia 2
Source: Wikipedia


Novice

a Film by Paween Purijitpanya
the story focusing on a 14 year old; Pey, who has committed a crime Pa-Hin (throwing rocks) (being on the motorcycle throwing rocks to the cars windshield waiting for the car to crashed then steal money and other valuable items from the owner) and in order to keep the news low his mom decided that Pey must get ordained to become a buddhist novice to escape the crime he committed, under the guise of a monk, Pey remains unnoticed as a criminal. However, something deep down inside is bothering him. As he spend the night in the woods trying to meditate something is bothering him, his thoughts and something else. The grip of fear tightens as he realizes that 'karma' has no friend or foe when deciding a man's fate or fortune.


Ward

a film by Visute Poolvoralaks
Arthit; a playful teenager crashes his bike and breaks both legs. At the hospital he has been moved from the ER room to a shared room. In the room, there is an old man in a coma who has been waiting for almost a month for his family to decide to pull the plug on his oxygen. What happens that night will make Arthit realize that being alone is always better that being around bad company.


Backpackers

a film by Songyos Sugmakanan
Upon graduation, a young Japanese couple decided to travel around Thailand by backpacking. After failed attempts to hitchhike from Samui island to Bangkok, the boyfriend waves a 1,000 Baht note in hopes to entice passing cats to pick them up. What is hiding inside the truck's trailer? Is there something deeper and darker that lurks behind the kind smiling face of the truck driver who lets them hop in? The answers to these questions will cause an adrenalin rush like no other.


Salvage

a film by Parkpoom Wongpoom
Nuch is a car dealer. She makes her living by rebuilding severely damaged cars. But little do unsuspecting bargain hunters know, beneath the new upholstery and shiny repainted exteriors are cars with horror pasts. One night after closing the car garage she discovers her son is missing. Reviewing the security camera tapes she sees her son climb inside a car that she recently bought but nowhere on tapes has him climbing out "Cemetary Garage" where you drive off with more that you bargained for.


In The End

a film by Banjong Pisanthanakun
Ter, Puak, Shin and Aey are the movie crew of an upcoming horror movie. They are shooting their last scene. On the last night, Puak is trying to be cool and tells one of the sick cast members that, "the show must go on". So when that actress accidentally dies during the filming she makes sure to come back from the dead to finish her role. The four of them must shoot the movie that has a real ghost playing the role of ghost in the end. and the main actress must not know about this.


Sunday, November 15, 2009

Akhirnya! Kini Pasti!

Nita: Gamba i sebelum beratus2 operations.. ops.

Akhirnya! Kini Pasti! Ku merasai~~ *pose kak nita kejap..

Yes uols! akhirnya i tak payah lagi susah payah memecut setiap malam jumaat and malam ahad selama dua jam dari ipoh ke kl almost every week lagi dah lepas ni. I'm oficially being kicked out from IPOH~~!!! yeay~~ Iols dah dapat transfer balik ke KL~ serunuknye saya~

Lepas ni i xpayah nak pening kepala susun jadual set kawan mana i kene jumpa from hari jumaat ,sabtu and ahad dikala siang, petang ataupun malam lagi dah. Ya ampun, tuhan je la yg tau betapa susahnye nak kampui semua set of friends yg i kene jumpa within 2 days kan. ye la, kalau tak jumpa dikatakan sombong, tak nak keep in touch bagai. so kene la bahagi2 kan masa githu.

Come january, i ada 7 hari seminggu untuk susun plan i kuar ngan kengkawan mahupun sesiapa yg istimewa utk diluangkan masa i dengan...and i hope i can be fair to everyone this time around.

Rumahku~ Aaah~

Aaaah...and i dapat duduk umah i dah~ tak perlu sakit ati baya maintenance charge to management buta2 setiap bulan lagi~ and i tak payah lagi jadi permanent resident kat umah siana lagi~ cukup2 la i menyusahkan diorg selama ni. ala2 dah boleh taruk i sebagai penghuni rumah kat sana dah..sbb selalu sgt. hahahaha..

p/s: sikit2 lama2 jadi bukit. mesej utk kak yam and siana.

Cuma satu je yg menjadikan kerisauan i skang... mana aku nak cari duit beli kete nih.. saving semua dah lesap dek renovation umah. skang mrasa la nak beli kete, tak de uwang nak taruk downpayment. matilamakkkk~ and izzu, i dont think i'm gonna buy a beetle. lepas i kira2, i rasa adalah bodoh utk i bazirkan 1.5k plus/mth utk kete, baik i beli baju. lagi best. bley?

Jgn tak tau, i pun bleh pose gadis litar katanya! hak!

I need to get a car within 1 month or i'm gonna have to take a cab everyday to work. what should i get aaa? i kekusutan la.. dah 3 hari i melangut kat website car manufacturer, dah macam abg2 jejans yg gila kete dah i skang.. how? i'm thinking of getting either Mazda 3, Volkswagen Polo or Golf, ataupun Mini. Yg mana satu ya?

Ah~ i Pusing banget!

Friday, November 6, 2009

must everything comes in pair? part 2


Some people say that once you go double (i.e. coupled, attached, in relationship, dating..or whatever crap u wanna call it), u just cant stay single anymore. is that true? is it because u had the taste of being taken care of and loved? then why are there so many people ended up being hurt by it and yet still longing for the forbidden word called LOVE?

kalau telur dah kene goreng... selesai sudah

Its a chicken and egg question. I know. I've been asking myself for the right answer. Its an equation i just couldn't solve. Not yet. And i am determined to find a solution to it. Perhaps one fine day.

I quote one of my good friend saying - why are people so into marriage (or committed to a relationship), didn't they know that it does not work!

Still, the same person who said this also looking for companionship. Ironic huh? As we grow older. Day after day, we will loose one person in our life. One at a time. It could be our family member, a friend, acquaintances and so on... They either die, moved on with their own life or finding other people to complete their next crusades. The only person left is just us. Me, you.

mereputlah kau nasa si sampah masyarakat! *tetiba

To come and think about it, whether we like it or not, we are going to be single again. Sooner or later. So why bother going through all the hassles when u already know how the ending gonna be like? I could be wrong...

Monday, November 2, 2009

This fella is freaking hillarious!!! tak perchaya? cuba ko dengar standup comedy dia! really good! trust me!



Monday, October 26, 2009

Anak buluh betung

marilah beranak~


Alamak!!! i terberanak sorang lagi anak harini!

matila betambah lagi jumlah anak i skang...

tapi pk balik.. anak sulung dah bleh stand on her feet skang.. so i dah tak risau sgt.

anak no 2 .... hhmmmmm.. still my biggest worry to date.

anak no 3 .... rasanya tunggu masa utk flag off

anak no 4 .... quite independent dah... now on the right track already... not much guidance needed lagi..kalau terpesong jugak mmg aku ketuk kepala dia sampai lunyai kot.

hello world!

so rasanya i'm quite ready for a new born. this one should be an interesting case to pick.

Tuesday, October 20, 2009

must everything comes in pair? part 1



I was at No Black Tie last friday, mummy performed that night. I had to pay 40 bucks just for the cover charge without any complimentary drinks. Really a cut throat situation. Just because they can get someone as good as my mummy to perform, they think that they can simply rip people's pocket that easy? Celaka betul! They were lucky coz the 'grape juice' served was fantastic, else there will be more things for me to bitch about in this entry. But that is not the real reason of me writing today.

Ran into few other people there and one of them was Sam. Sam is a successful reporter, in fact he is now the head editor for a lifestyle section in one of renown local newspaper. Its been a while since the last time we met... i guess a good couple of years.

We asked about how each other's life. updates and stuffs. then the "P" word came out from nowhere. the "Partner" word. I didn't remember who brought the topic up but i do remember telling that i'm now single. In a very cheerful tone. I was always and has always been known as a happy-go-lucky person to them (there are bunch of other friends there) and the ideal scenario is to give what exactly people wants. Act as if nothing really bothers me much.

Awe...how sweet... my ass

And then Sam responded to me. "You know what Ash, i'm cursed". 'Why do u say so?'. " Since the last time we hang out till now, i have been single all the while" Now, what would a happy-go-lucky, yet nurturing (yea rite!) person do when he is put under such situation? Of course, i need to be positive. To make him feel good. A skill that i picked up during my counseling course and those countless sessions that i had with people on problems they are facing.

Being single is bad?

I told him that living single is not that bad. Look from a brighter side of it. You have no one to dictate or restrict your movement. And you have options to choose from everyday. Without having to consider the other person when making one.

But at the back of my mind, i hesitated with my ownself. Is being single really a curse? Must everything comes in pair to make sense?

end of part 1

Monday, October 19, 2009

If...

Currently listening to this song.. on and on..

Wednesday, October 14, 2009

Hey kau! Bongok sangat kah?

Hey hey~

Harini i nak berangan bercakap pasal kemanusiaan pulak. Pose berangan wan kamarudin ataupun dang suria. Dintch mau jadi pengacara 999 tu. apa nama dia? mazidul ek? Takpe..tak penting pun sapa org tu anyway. Bukan dapat hadiah pun kalau teke betul kan?

Kesahnye macam ni uols. Selalu i baca je dlm soratkabar. Tak pernah lagi nampak depan mata. Tapi i berharap tak kan lagi la i jumpa binatang2 macam ni lagi kat mana2. Tak cukup dengan kematian yang sedia ada..ko nak jugak create satu utk diri sendri kan? apa punya manusia pun aku tak tau! I nak meracau jerit 8 octave mcm kak mariah sat...

ahhhhhh~ sampai ke key nye nok?

Last friday, i gi buat site visit i kat tepeng. so masa lunch tu i pun pegi la ke tesco tepeng utk nyam nyam sengsorg. Sudah makan i pun gi le ke carpark khen. nak sambung keje katanya... sambil2 i jalan mencari kerete (sebetulnye sudah cuak sbb tak tau kete kat mana; i ni dorry the fish sket. slalu lupa kete park mana) i nampak la satu bijik kete ni masuk ke parking.

Pompuan ni datang ngan anak laki dia. Budak skolah. Mcm mana i tau? sbb dia pakai uniform skolah rendah la. pandai tak? hahahah. Then i tengok mak dia kuar dari kete tu tapi anak dia menten duk dlm men gem. I pun memerhati lebih lanjut sambil trus mencari kete i jgk.

Sian ko kene tinggal ngan mak ko dlm kete ye nakk... meh ikut abg balik... ops.

Pastu burit tu tekan tit-tot dia (alarm la) then trus berambus. Ayo! darah i terus menyirap ye! KO BODOH KE BANGANG TINGGAL ANAK DLM KETE SENGSORG BAHALUL OI? Uols, walaupun budak tu budak sekolah rendah, cerdik sangat ke dia sampai leh kene tinggal dlm kete semata2 mak dia nak gi shopping kat tesco tu?

Apa alasan ko tinggalkan anak macam tu? tak mau dia kacau ko shopping? takmau org ingat ko dah kawin? cantik ke kau? cham taik ada la! kalau dia mati kejung kat dlm tu sapa nak meracau? kalau dia kene colek ke apa? sapa nak begolek2 atas lantai menangis tak sudah? aku ke kau? isk bodoh betul la!

I pun pose good citizen gi kelui dia.

"miss, i think u left something behind. ur son is still inside the car"
"oh. yes. purposely did that. let him play with his game."
"eh, u can't do that, don't u worry about ur own child's safety? he could have been suffocated by carbon monoxide released by the air-cond or something "
"its ok. i've already switch off the engine"

haaaaaaa! bangang tak pompuan ni uols? ko ingat sbb bebudak yg mati sebelum ni sbb aircond dia on. ko lebih cerdik dari parents yang lain la sbb ko off engine ko kali ni? dari elok budak tu mati keracunan carbon monoxide which kills u silently tanpa rasa sakit, ko nak anak ko mati menggelupur kepanasan kah?

ko penah baca tak sign ni bahalol?

Kata org, pompuan ni bila dah jadi mak, naluri ibu diorg kuat. sanggup korban kan diri demi anak2. aku rasa pompuan ni tak masuk dlm list tu la kot. sbb mungkin naluri ibu dia dibuat daripada otak binatang. wait, even binatang pun pandai jaga anak.. so maybe pompuan ni sememangnya takde otak.

kalau ko tak reti nak bela anak ko tu, baik ko kasi org ye. baik kasi aku lagi bagus. walaupun aku takde pepet, aku tau jaga anak lebih baik dari ko!

tapi.. kalau pikir dua kali, tak mau la anak ko tu..sbb dia tak cando. i dintch mau bela anak yg hodoh. so biar la dia mati kejung dlm tu.. tak de guna sangat pun. lagipun kesian jgk bila dia besa nanti... jadi budak yg laha..takde org mau, pastu kene kutuk buruk macam mak dia.. then dia depress and bunuh diri.. so kesimpulannye dari dia mati sbb bunuh diri, baik mak dia bunuh sesiap kot?

Kalau anak u cando macam ni, i rela amik dia bawak balik umah. Biarlah i berkorban membesarkan dia.... *penuh sifat penyayang sgt kan?

Oooo.. tak abis lagi perbualan i ngan pompuan tu. u tau i jawab apa kat dia lepas dia bagi statement bodo mcm tu kat i? * ko ingat aku ni sekolah tak abis ke pompuan oi?

"aaaaa... ic.. good one. Anyway, while shopping for your groceries, u might want to pick up bundles of color papers and perhaps a printer if u don't have one yet"
"why would i need those stuff for anyway. i'm late already, thanks for your concern"
"no problem miss. btw, those stuff that u think u won't be needing would come in handy when ur child goes missing. U sure need a lot of fliers"

Trus sentap pompuan tu uols! I pun trus berjalan dengan perasaan bongkak. Mrasa la kau!

Saturday, October 10, 2009

Pon pon pon... pondan


Tadaaa~ i dah compartmentalize kan emosi dan kini sudah bisa menulis dengan ceria kembali. Mohon maaf kalau post sebelum ni yang bernada jiwa kacau telah mengaggu gugat emosi org lain. Tapi ni blog i.. so i punya suka la kan? hahahaha. Tak kan la hari2 hidup aku ni gembira memanjang.. sah sah la ada suka duka sakit hati senang hati bagai. Kata manusia.. kalau tak, baik jadi robot ataupun binatang.. tak yah pening kepala.

Jadi, utk posting ni, i nak berkesahkan pasal kejadian 2 minggu lepas. Dimana kereta i telah pandai bermain vagina monologue katanya! kete aku ni mmg sial la. dah la kene curi pastu tak cukup sifat, skang ni dah pandai meracau2 pulak! How?

KETE I DIRASUK HANTU UOLSSSS!!

waaaaaa~ i merasuk kereta u sbb perchintaan i dintch kekal katanya~ *opss

Nak dijadikan cerita (bukan la i buat2 ye ceritanye. ini kesah benar!), i gi ke pavilion jumpa kawan i catching up stories la segala. pastu i gi la ke lau yat ngan dia sat sbb nak tuka game PSP i. Masa ni takde apa2 yg pelik lagi berlaku..sampai la masa kitorg sampai ke parking lot nak kuar kan kete...

Kene pulak masa nak kuar tu, ada kete lain nunggu nak masuk. elok i pusing steering i, i dengar org hon. I pun dengan sewenang2nye memaki kete yg menunggu tu sbb tak reti2 nak saba kan? dah kira cukup rahmat la aku nak kuar cepat2 tak macam sengah2 org yg boleh bergolek2 dlm kete pastu korek idung la, betul2 kan mekap rambut la sebelum idupkan engine. kak pah (kawan i) pun turut sama memaki kete tu. tapi tingkap tutup la.. so org tu bkn dengar pun.. hahaha

dah kuar dari lau yat tu..i dengar org hon lagi! tiap kali i pusing kete je ada org hon! babi tak? apa harini semua org mood swing kah? keje hon memanjang?

apa nak kena saman kah org yg suka2 hati honk2 ni?

Memandangkan i super kondifen yang bunyi honk tu bukan dari kete i, kami bedua dengan secukup rasa meracau pasal makhluk2 di kl yg tak berperibahasa katanya. sampai la masuk ke jalan bukit bintang yg pada ketika itu sangatla hanjing jam nye.

kereta bersusun uols.. tak bergerak! mana kempen berkongsi kete nye? ado?!

Tapi kenkondifenan i berubah bila dlm kete bersusun2 ni, i menyedari yg bunyi hon tu datang dari kete i! ayo!! perasaan berani maki jadi sgt takut ye! rupa2nya stiap kali i gerakan steering i, kete i bebunyi.. memula hon tu lite2 manja je bunyinye pastu makin kuat pulak! sampai tahap meracau! i jadi sangat cuak ye!

ko imagine la, kat bukit bintang, kete bersusun, pastu tempat ni plak terkenal dengan samseng2 tak hingat tuhan.. sbb diorg ingat diorg la tuhan kan? pastu keta aku plak dengan suka hatinye berbunyi macam aku la kepala segala samseng dlm dunia ni. kalau korang, apa perasaannye?

gerak skit je, dia bunyi.. sampaikan aku jadi takut nak pegang steering tu! org semua dah tgk lain macam.. siap ada yg balas2 honk. kene plak dia bunyi mmg kene pada masa uols.. bila ada kete tetiba masuk lorong la.. ataupun buat dajal. tak ke horror?

kitorg bedua hanya mampu bedoa je la supaya takde sesapa benti kete, then kuar datang debik kepala memasing *hi daia~.

tapi tuhan masih sayang kat weols bedua.. takde la org gila buat benda bukan2.. habis dasyat pun diorg pandang hina kat weols.. so yang terbaik yg kitorg bleh buat adalah posse cantik sambil angkat tangan from steering tu dan buat contoh bahawa kete tu bunyi sendri.. dan terbukti teknik tu mmg berkesan!

kesimpulannye.. kalau uols dilahirkan cantik dan comel, u will get away with trouble. githu~
*ending angkat bakul. la la la



Sunday, October 4, 2009

Not Myself

Suppose I said
I am on my best behavior
there are times
I lose my worried mind

Would you want me when I'm not myself?
Wait it out while I am someone else?

Suppose I said
Colors change for no good reason
words will go
From poetry to prose

Would you want me when I'm not myself?
Wait it out while I am someone else?

And I, in time, will come around, come around
I always do for you

Suppose I said
You're my saving grace?

My grace
My self
Not myself, my myself and I...
When I'm someone else
When I'm not myself

Saturday, October 3, 2009

dear lord, i hope that i've made the right decision this time....

Wednesday, September 30, 2009

Mental note to myself. If you want to get involve in a relationship with someone younger than you, especially if that person is uber young, be warned that you are going to deal with serious issue of maturity that might potentially leads to a disaster. That irregardless how attractive that person is (be it physically or qualities that he/she has). The person will never be able to see things the way you see it. Especially if it involves repercussion of a certain act of behavior.

Another mental note to myself, add another core value that you search in a person. Other than seeking a person that accept you as you are, able to be transparent, honest and trustworthy to each other. That person must also show some sense of maturity and portray some sort of goal that he or she wishes to achieve for themselves first before looking what relationship can offer for them.

The tone of my writing will eventually starts to change if i continue to dwell and this will only makes my blog gloomy as it previously was. So i'm gonna stop rambling about it and pick any other funny instances in my life to write about in the upcoming post. So bear with me for a while fellas while i search for the lighter side of me :)

Ahh.. and no.. the dark plot has nothing to do with my previous post. Not related at all.

Monday, September 21, 2009

Open Relationship - elevation or point of breakdown?

Gawd, i'm so bored! Hari Raya is not something that i look fwd every year solely because there are just too many people coming over to our house and this would serves the perfect time for all the makcik2, nenek2 and pakcik2 to blurt out the forbidden question - Marriage.

So leceh! as if me getting married has anything to do with them except for the part that they can eat for free! Apa dah sengkek sangat ke korang sampai nak beli makanan pun susah? Semua ni telah menyebabkan either

a. I stay in my room, pretending as if i have lots of report to finish

or

b. go out menggunakan alasan beraya walhal sebenarnye aku nak isap rokok ja


Anyhow, enough about raya already. This week marked a new chapter in my relationship. We have now officially gone open. Yes. I declare myself living in an open relationship. So anyone who wishes to call me for good fun or group work, hey i'm all up for it!! hahahhaha. Back in business babeh!

1+1 = infinity ;)

Now why the sudden shift? This is not something new to me, neither to our relationship. We've spoken bout it before, on how i lay my values and terms involved when it comes to having an ideal relationship. Vice versa. And sex with other people was never a taboo thing for me and the other half.

Not a cardinal sin.

PROVIDED which i' m well aware of whom and when the action takes place. As long as i was told about it way before it happened and i'm agreeable to it, by all means. Go and have fun for all i care. Strictly sex, no emotional attachment and of course a SAFE one.

lady and gentlemen pick your place and position...

Lets look at this from an academical point of view. A psychotherapist, Michael Shernoff wrote about open relationship in an academic journal, Family Process titled "Negotiated Nonmonogamy and Couples". He cites author Dominic Davies who suggests men may be more able to separate in their minds love from sex, and that develop their own values system, refusing the "patriarchal and capitalist notion of a partner as a possestion" *ayo, bunyi sangat intelligent. i rasa kurang bimbo sekarang. huhuhu

What does it say? basically, we are able to distinguish sex as just sex. Just like oil and water will not mix. Now don't be a smarty and start talking about emulsification coz, that is out of contact khey.

This Shernoff also categorizes couples/relationship into few subtypes:

1) the sexually exclusive couple (monogamous);

2) the sexually non-exclusive but unacknowledged couple ("cheating");

3) the primarily sexually exclusive couple, also known as "modified monogamy" (those that perhaps participate in occasional three-ways or group sex together);

4) the sexually non-exclusive acknowledged couple (the open relationship), and

5) non-sexual domestic partners. He describes how for some couples, "fidelity" is defined by the emotional primacy of the relationship, and abiding by whatever rules the couple has agreed upon for how sex outside the relationship should manifest; while "infidelity" means not sex outside the relationship, but breaking the set rules, such as engaging in unprotected sex outside the relationship when it was agreed condoms would be used, or having sex locally when it was agreed they would play with others only while traveling.


So which one are you? I've been in category 1 and 2. And let me share with you, among all categories listed there, being in category 2 relationship sucks! Hence, i would rather go for cat 1 or the remaining others for options. And looking at my current situation and condition, cat 1 is not an ideal solution. People have need and i don't want my partner to be deprived by it which later leads to cat 2.

So why wait till catastrophe hits you when you can do something about it. Taking the problem into opportunity and ultimately the solution that works for both of u. Something to think about my fellow friends and readers...

Disclaimer: Please and again please, this is just my opinion from a different angle and perspective. Not that i dont want to put religion into matter but that will definitely cause the flow of thought being interrupted. So, read this with an open mind. Last thing i want is people sending me comments of tazkirah and ceramah. Not warranted for. Thank you.
now, that is what we call a happily, loving family. lol

Saturday, September 19, 2009

Salam Idul Fitri Semua


Dikesempatan yang ada, saya ingin mengucap kan selamat idul fitri. Minal aidin wal faizin. Mohon maaf lahir batin kepada semua yg tersinggung, terguris, tercarut dan terpropa. Sesungguhnya yg terindah adalah kemaafan sesama insan.

warmest regards,
-ash shinotsubaki-

Wednesday, September 16, 2009

Drama sebabak- pemintak sedekah

HOLA UOLS!

I sangat rajin minggu ni. 2 posting katanya. nampak sangat aku makin tak pedulik ngan keje kat opis sbb dah semakin malas nak ngadap laptop malam2 sejak dua tiga ari ni. mau tak nye, dah dua minggu berturut2 i keje weekend ye! ngadap laptop memalam buta sampai pagi kat CC umah siana. Edwell, deja, lela ngan kak yam semua sibuk cur guna internet, i sibuk bekerja. sentip!

Anyhow, i tak nak bebel pasal benda tu. i nak cerita pengalaman i 2 hari sudah masa makan kat kedai nasi lemak ayam kampung pelacur. kheles tak nama kedai dia? pelacur tu i yg tambah sendri la.. sbb kedai tu terletak kat row pondan2 drag melacur kat ipoh ni ha..

so kalau i nak gi makan kat situ ngan kengkawan opis i, kitorg ckp jumpa kat kedai nasi lemak pelacur k? camtu...

Nak dijadikan cerita uols, i ngan opismate i ni sampai sana dulu. bukak posa (walaupun dia cina, dia pun pose bukak posa jgk la) sambil nunggu sab n omar sampai from penang. tengah kitorg sedap berngok-ngek segala, datang la sorang makcik selekeh bawak payung ke meja sebelah kitorg. dan dan dia panggil kakak duk kat meja tu datin uols~

Mintak sedekah dengan PR gedebas gedebus katanya! i buat bodo la kan.. dengan harapan dia xserbu meja kitorg plak. tup tup dia datang ke meje kitorg uols.. terkesima kitorg ye

doktor doktor, saya nak mintak jasa baik doktor2 sekalian..

Kau tau opening speech dia apa? kalau meja sebelah dia panggil datin, kitorg kena panggil doktor uols~ tak tau mana dia dapat idea tu la. dia merayu kat opismate i yg cina ni. "doktor, saya mintak jasa baik doktor untuk sedekah kepada saya. saya hashimah dengan 2 org anak nak beli makanan untuk hari raya. yang terbaik untuk anak saya. tolong lah saya doktor"

kawan aku ni dah pegun kat situ, dah la dia tak berapa paham bahasa melayu, kene pulak pompuan gila ni dok merayu ayat pepanjang. dia trus jadi kaget gitu. tengokkan keadaan macam tu, pengemis tu siap baca doa tah hapa.. muka kawan i trus pucat uols! takut kene mandrem la agaknye.

I pun jadi cuak jgk sbb pompuan ni meroyan tak tentu pasal. so i decided nak kasi sehinggit dua supaya dia berambus. Dia tgk je i kuar wallet trus pusing badan meroyan kat i pulak katanya!!

"dokter, saya dengan anak saya memerlukan bantuan. sempena raya ni tolong la. saya nak berikan yang terbaik untuk anak2 saya dan semestinye yang terbaik itu datang nya dari abang (tetiba panggil aku abang kan? hanjing sgt! mana doktor tadi? btw uols, i quote bulat2 dia cakap ye. i blh hafal sbb terlampau menakutkan kejadian tu..how?)

i pun bukak la wallet i. cari sehengget. tak de! ada spuluh n limapluh je. matila~ pompuan tu plak trus celapak cakap kat i "dokter, bagila saya yg merah tu. saya nak beli makanan untuk anak saya. yang terbaik untuk mereka. dan yang terbaik itu datang nye dari abang~"


ko nak duit merah ye? ni ha! yang terbaik datang nye dari zeti akhtar sjork!

Matilamak~~ camner ni uols?? i tgk kat kawan i. tanya dia ada duit kecik. dia masih lagi tergamam n trus buat muka blur je kat i. Pompuan tu pulak tak henti2 meracau2. dia tgk i buat bodo, dia tuka strategy uols!!! tetiba dia pose drama queen kat situ. dah menangis pulak!

"abang, tolong la saya. saya nak beli beras, ikan dan jeruk untuk anak saya. yang terbaik untuk mereka sempena hari raya ni. dan yang terbaik tu hanya lah dari abang. bagilah~ bagilah duit merah tu bang~ " sambill menangis2 n goyang bahu i.

takut...
I trus takut uols. nak buat scene tak boleh. sbb takut kantoi perangai sebenar kat depan opismate i tu.. so i kasi je la RM 10 kat dia.. lagipun sbb kat sebelah meja satu lagi ada 3 org budak baru duduk kat situ and 2 daripadanye sangat la comel.~ berair poen i macam sungai rajang katanya. lepas i bagi, dia meracau lagi " mmg sesungguhnye yang terbaik mmg dari dokter.. (baca doa apa2 tah)" pastu dia berambus gi meja budak2 cando tu.

Yang hanjing nye, SKRIP DIA PAKAI SAMA UOLS!! Sebijik2! Bebudak tu pun kene panggil dokter, and semua yang terbaik pun datang dari diorg! kau ado pengemis ada standard script untuk mintak sedekah and contigency plan utk buat scene kalau tak bleh nak close sale? mak pitam!

Apa ini bisnes bentuk baru kah? Aku ingat Nasa je yg gila buat duit ngan menipu org... Zass!



Tuesday, September 15, 2009

Posa kah kau sunds?

Hello miss, hello miss, engaporengge?

Apa kabar kalian semua? diharap semua nya baik aja ya. Berpuasa ga? Kalo ga puasa, harus sekali makan sampai kenyang gitu. hikhikhik. *pose terperleot sat..pening dengan kegedikan ketawa sendri.

Khesahnye uols, i takut nak tulis entry ni sebetulnye. Ala2 belum tulis lagi nih, i baru je terpikir pasal entry ni masa on the way balik from office tadi. Dah kene carut besar2an kat blog ponen sungai dua katanya! mrasala lepas ni entry i dijadikan reference kepada sasau racauan dia nanti. matilamelkkkkkkkkk~

Jadi, sebelum apa2... i buat disclaimer dulu;

1. cerita ini biarlah menjadi contoh maupun ajaran semata. harus diambil dengan a pinch of salt ya. bukan bermaksud saya mau mengangkat budaya ataupun tatacara yang rata2 dilihat kurang enak pada mata ramai.

2. i org siam... (matila disclaimer jgk kan!)

sawadeekap~ jangan tengok lama2 gambaq saya na.. satni posa jadi lapaq dahaga sajor..

Nak dijadikan cerita uols semua, i bersama kawan2 i (sirna, deja, ajud, mak yam aka peah and melor) pose2 la bertandang ke Ikea. Kononnye nak menemankan si sirna membeli batang langsir la.

Alih2 ngan aku2 pun terbeli memacam kat sana. Memang Ikea tu kuat mandrem uols. pantang lalu, ada je bisikan syaitonnn menghasut beli belah benda bebukan. penting kah scoop ice-cream? penting kah pealer utk dibeli dlm saat2 mcm ni? keji x20! i sentap bazir duit beli benda bukan2!

So selepas kami berblibel dengan nafsu serakah bagai, weols pun menghala ke cashier itew utk membayar. langsung ternampak counter jual kacipap ikea yg sangat sedep itew!

Trivia: tahukah anda kachipap ikea skang dah semakin kedekut? dulu uols boleh jumpa separuh telur dlm sebijik kachipap. kini... kalau jumpa quarter of telur tu kira dah boleh sujud syukur ye! penipu nye IKEA! harga tak turun2 jgk kan? tetap MYR 1 jugak ko jual! cis!

Ah~ melalut lagi i... kembali kepada cerita tadi. Weols semua mendengar hasutan syaiton dari kachipap itew memanggil2 utk dimamah. "belila uols~ belilah uols~ sedap tau kachipap ni. kalau tak makan pasti menyesal putih mata bagai~" kata kachipap2 kat counter tu.

Sekali lagi, weols termakan hasutan syaiton ikea. maka terkinja2 la i, mak yam n ajud nak beli utk makan. i n mak yam masa tu kat pay counter so i suruh la ajud gi belikan. dia pulak takut nak beli sebab nanti kantoi tak puasa. kaedahnye, badan u ada siren bergerak ke kata tak posa sampai kecut telur nak lineup kat sana?

Untuk kasi semangat, i tunjuk la kat dia tempat org berbaris tu.. nah! bersusun memakcik n abang2 beratur nak beli kachipap tu. takut apa? kalau u takut kantoi tak posa.. yg lain tu pun harus la terpalit sama bukan? gamaknye kata2 i laku kot.. langsung dia gi beli sampai bebakul2 kachipap tu. amik kau. perli ke apa khen?

inilah kachipap yang bersuarakan shaiton tu uols.. sedapppp....

Sudah beli dia dtg kat i kasi semua bungkus tu kat i. takut nak bawak katanya.. nanti dipandang serong. kalau dah buat salah tu, kita mmg tak leh nak sorok kan. segala serbi jadi noya walhal takde sapa pedulik pun.

Untuk membuktikan bahawa penchong genit ni noya bukan2, i cakap lagi "uols tengok kat meja makan tu. bersepah org melayu makan. makcik2 bagai! (merujuk memakcik duduk kat meja makan ngan makanan diorg kat atas meja..tah makan ke tak, tak tau la) pondan ni mmg senang makan ayat i..trus dia gi ke counter sauce.. penyet2 sos kat hot dog dia beli.. bley?

tapi tetap ada kesangsian dimata nya.. takut jgk nak makan. i pun tgk la jam i..and hah! jam i tunjuk kul 730pm katanya! apalagi.. i pun tunjuk la kat dia.. dah 730 ni. patut la semua org duk kat meja tu makan bagai.. dah bukak posa.. makan la.. apa lagi..

kitorg pun dengan lahap nye melapah kachipap n hotdog tengah2 org ramai uols! mak yam datang kat kitorg, i pun sua kat dia suruh makan.

mak yam: wah uols.. makan terus kat sini kah?
i: dah bukak posa la.. kul 730 dah ni. (tunjuk jam)
mak yam: ye ke? (sambil amik kachipap n melantak lahap)

pastu datang la deja pulak. i pun sua jgk kat dia.. dengan ayat sama dah kul 730 boleh makan.
ponen ni hampir nak makan gak..tapi dia tgk jam dia pulak.

UOLS! BARU KUL 6 YE! 730 APA NYE? NASIB BAIK TAK MAKAN. KALAU TAK BATAL POSA I! kata deja

i tgk jam i balik.. AYO!! JAM I MATI RUPANYA!!!

patutla org yg lalu lalang tgk kitorg semacam je makan dengan selamba... tapi nasib baik i org siam.. bley??

i pose merangah...tapi dlm bentuk sexy.. (tak tau apa merangah? carila sesapa yg fasih bahasa kedah)





Tuesday, September 8, 2009

there is nothing wrong with esther


Salam psycho semua,

I baru lepas tgk cerita ni semalam. I sangat obsess dengan character dlm cerita ni that i have decided to make her as my idol and role model. bley? cerita dia bertajuk ORPHAN. cerita ni sangat best sbb si orphan ni (esther) sgt menunjukkan character manusia yg patut dichontohi kalau uols semua nak berjaya dalam dunia corporate.

Yes uols, sifat bermuka dan juga silent revenge dia sgt memuaskan sehingga i rasa ini mungkin rahsia kejayaan yg i patut dah lama master. kalau i dapat jd macam dia, pasti i tak meracau2 pasal benda2 hanjing yg berlaku kat office itew.

Now, a little bit about the movie in a snapshot, 'Orphan' is the story of Esther and her new adoptive family. Upon the tragic loss of their stillborn child, Kate and John decide to adopt another child. At the local orphanage, they are strangely drawn to a young girl named Esther and take the decision to welcome her into their home. Clue di sini adalah, kalau u bersifat bermuka2 berjumpa org dan sentiasa act in what people thought 'best behavior', chances that people will be drawn to you easily for no apparent reason.


This is where the plot thickens. Almost as soon as Esther joins her new family, an alarming series of events begins to unfold, leading Kate to be suspicious that there is more to the 9-year-old she has adopted, that Esther is not nearly as innocent as she looks. Indeed she isn't.... kau ado guna concept bunuh burung yang tercedera sebab dia akan mati kebuluran akhirnya sedangkan ada option utk merawat binatang tu terlebih dahulu? i sangat taste ngan principle itu!


More and more 'unfortunate events' happen that leads Kate to have stronger negative thoughts but her husband does not share the same view. That leaves bigger room for Esther to manipulate John into believing that Kate has yet to recover from her previous addiction problem hence being unreasonable and paranoid over Esther. Teknik dia mudah je, making every scene working towards your benefit. kalau uols kene gengam tangan, buat2 meronta kononnye sangat kuat pastu gi patahkan tangan sendiri supaya mendramaqueenkan lagi effect scene yg terjadi tu. keles tak?

Apa yang terjadi selepasnya? you have to see it for yourself. This is a must watch movie. You wont feel like you've wasted 12-18 MYR for a stupid plots like Final Destination.

Wednesday, September 2, 2009

Mari memasak - Kanji Utara

Ini adalah hasil sebenar yg i masak ok.

Hello hello hello~

Sempena bulan puasa ni, i pose2 berangan martha steward sekejap. lama sangat jadi oprah and tyra banks buat talkshow pasal life bagai, kali ni i nak mengaja uols jadi tukang masak segera dirumah memasing.

i tak tau kat kl panggil apa masakan ni...i think the closest match to this dish ialah bubur lambuk. tapi in actual fact kanji ni langsung tak macam bubur lambuk. i tak suka la bubur lambuk. sbb rasa dia caca marba. segala mak nenek pun ada. i pening. bley?

kepada org2 utara maybe tau la kanji ni apa. basically dia adalah bubur nasi bersantan yg mengandungi campuran bahan2 berunsur protien (daging, ayam, etc) dan galian (sayur etc). utk menyediakan nye mudah je. ni adalah makanan paling mudah dimasak utk org malas. tapi sedap. haaaa.... best tak?

ayo..meracau je dah banyak paragraph, resepinye tak mula lagi..mari ke dapur skang!

bahan2 nya

Bahan2 Wajib - kalau takde tak payah brangan masak kanji ni k.
  1. beras (of course, kalau ko taruk gandum harus jadi bubur gandum kan?)
  2. air (sbb nak jadi bubur...kalau tak u makan bertih beras ja)
  3. santan cair
  4. garam
  5. serai
  6. halia segedebuak (aka sebijik mcm tu)
  7. bawang puteh/merah + hirisan halia utk tumisan lite2
  8. halba
Bahan2 Sunat - ini boleh diubah sesuka hati uols. ikut sedap dan bajet memasing la kan
  • Daging - import ka local ke sama ja
  • Ayam - mak hayam tak boleh guna
  • Ikan - anak ikan..hak!
  • udang
  • s.o.t.o.n.g
  • sayuran (carrot, saderi wonderpets bagai)
Cara2 memasak:

Ha.. uols perasan tak i tak taruk sukatan kepada bahan2 ni? sbb apa? i diajar mak i masak tak pakai sukatan uols. semua pakai campak je. sbb kalau pakai sukatan makanan tu kita akan jadi rigid dlm memasak..so next time tak tau macam mana nak improvise ataupun alter masakan kita bila dia menjadi hanjing atau pun laha.

jadi i pun nak menurunkan petua mak i macam tu kat uols semua. jgn takut berexperimentasi dengan masakan. ko ikut bebulat resepi sampai ke tua pun ko ngadap buku utk memasak la jawabnya.

ok..memula macam ni. campak bawang2, halia hirisan dan halba tu utk tumis. dah kuning wangi kan.. u taruk je beras and air. ha....mudah je. main campak je resepi i ni. dah tu u kacau lite2..

then campak pulak halia and serai. kedua2 bendalah ni uols kene la titik dia dulu ataupun hentam dengan belakang kuali ke apa..kasi dia pecah..supaya rasa dia masuk dlm bubur tu.

ha..masa ni la uols semua taruk benda2 sunat tu ye.. kalau ada bahan2 protein yg keras, mcm lembu atau ayam.. campak sesiap..rebus naik je ngan bahan2 wajib tu. kalau benda2 lembek mcm sotong udang sayur bagai..masuk la lambat sket sbb uols taknak bubur yu jadi chowder ye.

bila dah lama sket, nasi tu akan pecah pelan2..bila agak dia kembang and pecah sampai almost jadi melarut sekali dengan air tu.. u campak pulak santan cair. kacau kacau lite2. api sepanjang masa jangan la mcm api neraka kerana nanti berkerak la bubur kau ye. and jgn lupa taruk garam supaya ada rasa masin.

then.... sudah siap~~

utk garnishing, uols boleh campak bawang goreng ke, daun bawang or goreng bawang besar and bawang merah sampai caramelized. then tuang semua sekali (termasuk dengan minyak2 dia) atas periuk tu mcm dlm gambar diatas.

selamat mencuba~~

p/s: kalau xsedap maksudnye uols mmg hazab dlm ilmu masakan. nasihat i pegi la belajar mengait atau bertukang sjork.. la la la


Tuesday, September 1, 2009

Pergi tak kembali

Hello,

Kereta i dah dijumpai. i tak gembira pun. (sbb bukan kete i, kete company) tapi i bersedeh sbb kereta yg dijumpai tu sudah rompong...

binatang tu curi kete i dalam keadaan macam ni.....

dia pulangkan keadaan macam ni!

Binatang betul! dah ko sapu kete aku nonong sini sana tah merompak ke merogol ngan kete aku. pastu tak cukup, ko angkat radio dlm kete, kemas semua benda yg melekat dlm kete tu.

ko kebas jugak barang2 aku sekali! pundek betul la! benda2 yg aku boleh beli takpe la.. aku tak ralat sangat. ni sampai kan kunci umah aku, ID company aku, agreement umah n resit2 pembelian aku jugak pun ko nak kemas ni apa cerita? ko nak buat jual nasi lemak ke guna kertas2 tu bahlol? hissh.. sakit ati betul la.

bukan tu sajo uols.. punya la bingai pencuri kete ni, sampai kan semua sticker yg aku tampal kat kete tu pun dia kebas, sticker condo aku, sticker office la apa la... sampai sticker VIP mcDonald yg free pun dia nak kebas jgk katanya! mmg SEDEH pencuri tu. Aku doakan ko busung sampai mati!!!

kalau tak cukup, ko amik gamba ni print banyak2, since ko hadap sgt kan binatang oi?

Tuesday, August 18, 2009

Pasrah sampai meracau tak sudah


Huuu...huuu... i sangat sedih sampai tak tau nak react macam mana bila kejadian hanjing ini berlaku dua ari sudah. I terlampau terkejut dan disbelieved sampai i ketawa gembira bila menyadari pekara mcm ni boleh jadi kat i.

babi sgt~~~ barang2 aku semua lenyap macam tu saja!! haaaaaannnnnnjjjjjiiiinnnnngggg!!! matila sapa yg buat benda ni kat aku tu. semoga ko mati patah tulang berlipat2 badan sampai jadi bola daging tepi jalan!

i begitu terkesima sampai hanya mampu kuarkan wajah comel

Korg tau tak apa yg terjadi ni? kalau dah tau tak yah la baca ye sbb nak bagitau kepada yg tak tau je.. bley? hahahahahhahahah.... i ting tong skang. i sangat tensi sampaikan i hanya mampu meracau2 benda bukan2 je skang ni.

otak i depenuhi dengan sifat amarah yg melampau dan sakit hati sebab semua usaha titik peluh i org lain yg makan free2. kalau ko bagi aku resit derma sekurang2nye aku boleh tolak income tax ye anak haram!!!!

mrasa la korang, i meracau sampai mata i pun jadi mulut katanya! ahhhhhhh~

Kau tau tak bertapa susah aku menyimpan duit nak beli barang2 tu semua binatang oiiii!!!??? bukan nye murah ye! kalau benda tu aku boleh berak dan jadi macam tu, ko amik setiap ari pun aku tak kesah ye! amik la sebanyak mungkin! aku boleh berak lagi banyak2!

tapi kaedahnye benda2 ni semua kene beli pakai duit! and duit tu bukan turun dari langit! aku bukan nye macam setengah2 org yg boleh goyang kaki pastu duit datang begolek2 cari tuan dia. aku kene keje macam nak tercabut kepala ni tau!!! ko senang2 je nak angkat semua tu dari aku seolah2 benda tu mcm risalah percuma tepi jalan?

i tau i hot tapi perlukah i diragut-rentap sedemikian rupa?? u anak ikan i kah brani buat benda2 mcm ni kat i? opss..

Yes uols, barang2 i telah hilang! dicuri org! bukan nye sikit. setiap ari i terpikir, makin bertambah pulak barang2 yg i realised ada kat dlm tu. semuanye ilang mcm tu je. sial sangat!!

I meracau sebab kereta i kene curi!! yang paling i meracau ialah dia curi sekali dengan barang2 dlm kereta tu! binatang betul!! tak cukup ka dengan sebijik kete kau kebas? barang2 aku dlm tu pun ko kebas sekali??? aku nak balik barang2 dlm kete aku tu~~~ kete tu amik la~~~ pulangkan~ pulangkan~

PULANGKAN!!!!!