Tuesday, September 8, 2009

there is nothing wrong with esther


Salam psycho semua,

I baru lepas tgk cerita ni semalam. I sangat obsess dengan character dlm cerita ni that i have decided to make her as my idol and role model. bley? cerita dia bertajuk ORPHAN. cerita ni sangat best sbb si orphan ni (esther) sgt menunjukkan character manusia yg patut dichontohi kalau uols semua nak berjaya dalam dunia corporate.

Yes uols, sifat bermuka dan juga silent revenge dia sgt memuaskan sehingga i rasa ini mungkin rahsia kejayaan yg i patut dah lama master. kalau i dapat jd macam dia, pasti i tak meracau2 pasal benda2 hanjing yg berlaku kat office itew.

Now, a little bit about the movie in a snapshot, 'Orphan' is the story of Esther and her new adoptive family. Upon the tragic loss of their stillborn child, Kate and John decide to adopt another child. At the local orphanage, they are strangely drawn to a young girl named Esther and take the decision to welcome her into their home. Clue di sini adalah, kalau u bersifat bermuka2 berjumpa org dan sentiasa act in what people thought 'best behavior', chances that people will be drawn to you easily for no apparent reason.


This is where the plot thickens. Almost as soon as Esther joins her new family, an alarming series of events begins to unfold, leading Kate to be suspicious that there is more to the 9-year-old she has adopted, that Esther is not nearly as innocent as she looks. Indeed she isn't.... kau ado guna concept bunuh burung yang tercedera sebab dia akan mati kebuluran akhirnya sedangkan ada option utk merawat binatang tu terlebih dahulu? i sangat taste ngan principle itu!


More and more 'unfortunate events' happen that leads Kate to have stronger negative thoughts but her husband does not share the same view. That leaves bigger room for Esther to manipulate John into believing that Kate has yet to recover from her previous addiction problem hence being unreasonable and paranoid over Esther. Teknik dia mudah je, making every scene working towards your benefit. kalau uols kene gengam tangan, buat2 meronta kononnye sangat kuat pastu gi patahkan tangan sendiri supaya mendramaqueenkan lagi effect scene yg terjadi tu. keles tak?

Apa yang terjadi selepasnya? you have to see it for yourself. This is a must watch movie. You wont feel like you've wasted 12-18 MYR for a stupid plots like Final Destination.

14 comments:

risz said...

hurm..
cm best je..
nk tgk la..
tp takot x??
tgk thriller die cm x berani plak

konar said...

final destination cam hanjing yerrr..

i rase i pon patot tgk citer ini...

kaedahnye kite harus mengamalkan konsep burung iteww...merasaaaaa~~~

*matilaa kepak putih victoria secret kat blakang i bertukar menjadi hitam.......

kimie st cuthbert said...

kisahnye!! i tertarik utk pegi melihat hari ni lepas baca scene nie:-

" bunuh burung cedera "

sgt sama ngan i yg dulu bunuh anak kucing sbb kaki dia cedera, takut dia cacat seumur hidup, so better mati ... how?

*pose Ester AF*

arep said...

setuju setuju setuju....

FD suxxxx

Ash Shinotsubaki said...

Risz: Bukan cm best ye. mmg SGT BEST! i xdpt komisyen pun promote tapi i tetap gigih! bley? Tak takut la. sangat entertaining ye. tgkla.

Konar: sapa kasi u kepak tu? masa i pass kepak i dulu dah agak lama sbb i sibuk nak tumpukan ke rancangan lain. syai tolong jawab.

kimie: yes, u ada bakat. i blum sampai level cederakan diri lagi. u dah surpass i. tahniah. ops

arep: khennnn

datin cik sal said...

motif.. dulu emily sekarang ester?? mak noya.. mak layan wonderpets je skarang!! oppss

kimie st cuthbert said...

since when konar join VS? opssss

*matila tak penah nmpak selama bertahun2 dirayu join VS show*

awas acai! i hanya bermain dgn kulit, utk melukis tatoo kecil tanda perhiasan

Cik_PeaCock said...

wahhh.. best ek citer nih..
Aku mmg suke citer saiko2 ni.. sbb aku pun saiko kan, HOW?

harus laa iols gigih pergi tgk nanti.. senang iols nak praktik kan kegilaan iols di hofis yg laha ittew! *nanges..

Ash Shinotsubaki said...

cik sal: sah sah la uols.. emily = me. me = esther. hence emily = esther = me. ha...

cik peakok: yes, u patut tgk.. mmg character tu sgt penting dlm IDP kita. githu

kimmie: thanks for the clarification katanya. masa i kat VS pun, u baru masuk.. so i dintch tau apa jadi kat sana lagi.. cuma siana (aka heidi versi plus size) je yg duk lama x reti2 retire katanya.. huhuh

memula buat lukisan..pasni blh la u buat sculpture plak guna tulang.. la la la

izzu said...

tetap aku gak kena hi-lite kan

i dh bersara la...dhs ettle down

mls dah nak join dunia glamour
i nak low profile jer

ROZZ said...

she TOTALLY reminds me of you, honey.........


come see mummy this raya okay if you're free....

and we can talk about how we're fighting because you "stole my boyfriend"

or maybe we can create some other rumour and make fools conmen like isa al-husam go spead the word

Izuan Kunang-Kunang said...

cerita ni sgt breath taking...ayoo psiko mak kau!!

Ash Shinotsubaki said...

Izzu: ur among the last person to bersara anyway kan. Mal buat camne. Huhu.

Izuan: couldn't agree more with u.

Rozz: I'll find time for ur raya show. It's like my anual event already. Finding ways not to be in the chaos of raya. And where else can I find solitude at? Bagan la.
And yeah maybe this time we can create another drama to humor husam somemore.

konar said...

kejisss kimie...awas u...
hahaha...

acai,,,i generasi baru VS...so u mmg xpenah nmpk i...u kan lebeh lama dr tyra n heidi...cam daniela pestova...i generasi yg baru...

~~matilaaa pose miranda kerr..pitamsss