Tuesday, September 15, 2009

Posa kah kau sunds?

Hello miss, hello miss, engaporengge?

Apa kabar kalian semua? diharap semua nya baik aja ya. Berpuasa ga? Kalo ga puasa, harus sekali makan sampai kenyang gitu. hikhikhik. *pose terperleot sat..pening dengan kegedikan ketawa sendri.

Khesahnye uols, i takut nak tulis entry ni sebetulnye. Ala2 belum tulis lagi nih, i baru je terpikir pasal entry ni masa on the way balik from office tadi. Dah kene carut besar2an kat blog ponen sungai dua katanya! mrasala lepas ni entry i dijadikan reference kepada sasau racauan dia nanti. matilamelkkkkkkkkk~

Jadi, sebelum apa2... i buat disclaimer dulu;

1. cerita ini biarlah menjadi contoh maupun ajaran semata. harus diambil dengan a pinch of salt ya. bukan bermaksud saya mau mengangkat budaya ataupun tatacara yang rata2 dilihat kurang enak pada mata ramai.

2. i org siam... (matila disclaimer jgk kan!)

sawadeekap~ jangan tengok lama2 gambaq saya na.. satni posa jadi lapaq dahaga sajor..

Nak dijadikan cerita uols semua, i bersama kawan2 i (sirna, deja, ajud, mak yam aka peah and melor) pose2 la bertandang ke Ikea. Kononnye nak menemankan si sirna membeli batang langsir la.

Alih2 ngan aku2 pun terbeli memacam kat sana. Memang Ikea tu kuat mandrem uols. pantang lalu, ada je bisikan syaitonnn menghasut beli belah benda bebukan. penting kah scoop ice-cream? penting kah pealer utk dibeli dlm saat2 mcm ni? keji x20! i sentap bazir duit beli benda bukan2!

So selepas kami berblibel dengan nafsu serakah bagai, weols pun menghala ke cashier itew utk membayar. langsung ternampak counter jual kacipap ikea yg sangat sedep itew!

Trivia: tahukah anda kachipap ikea skang dah semakin kedekut? dulu uols boleh jumpa separuh telur dlm sebijik kachipap. kini... kalau jumpa quarter of telur tu kira dah boleh sujud syukur ye! penipu nye IKEA! harga tak turun2 jgk kan? tetap MYR 1 jugak ko jual! cis!

Ah~ melalut lagi i... kembali kepada cerita tadi. Weols semua mendengar hasutan syaiton dari kachipap itew memanggil2 utk dimamah. "belila uols~ belilah uols~ sedap tau kachipap ni. kalau tak makan pasti menyesal putih mata bagai~" kata kachipap2 kat counter tu.

Sekali lagi, weols termakan hasutan syaiton ikea. maka terkinja2 la i, mak yam n ajud nak beli utk makan. i n mak yam masa tu kat pay counter so i suruh la ajud gi belikan. dia pulak takut nak beli sebab nanti kantoi tak puasa. kaedahnye, badan u ada siren bergerak ke kata tak posa sampai kecut telur nak lineup kat sana?

Untuk kasi semangat, i tunjuk la kat dia tempat org berbaris tu.. nah! bersusun memakcik n abang2 beratur nak beli kachipap tu. takut apa? kalau u takut kantoi tak posa.. yg lain tu pun harus la terpalit sama bukan? gamaknye kata2 i laku kot.. langsung dia gi beli sampai bebakul2 kachipap tu. amik kau. perli ke apa khen?

inilah kachipap yang bersuarakan shaiton tu uols.. sedapppp....

Sudah beli dia dtg kat i kasi semua bungkus tu kat i. takut nak bawak katanya.. nanti dipandang serong. kalau dah buat salah tu, kita mmg tak leh nak sorok kan. segala serbi jadi noya walhal takde sapa pedulik pun.

Untuk membuktikan bahawa penchong genit ni noya bukan2, i cakap lagi "uols tengok kat meja makan tu. bersepah org melayu makan. makcik2 bagai! (merujuk memakcik duduk kat meja makan ngan makanan diorg kat atas meja..tah makan ke tak, tak tau la) pondan ni mmg senang makan ayat i..trus dia gi ke counter sauce.. penyet2 sos kat hot dog dia beli.. bley?

tapi tetap ada kesangsian dimata nya.. takut jgk nak makan. i pun tgk la jam i..and hah! jam i tunjuk kul 730pm katanya! apalagi.. i pun tunjuk la kat dia.. dah 730 ni. patut la semua org duk kat meja tu makan bagai.. dah bukak posa.. makan la.. apa lagi..

kitorg pun dengan lahap nye melapah kachipap n hotdog tengah2 org ramai uols! mak yam datang kat kitorg, i pun sua kat dia suruh makan.

mak yam: wah uols.. makan terus kat sini kah?
i: dah bukak posa la.. kul 730 dah ni. (tunjuk jam)
mak yam: ye ke? (sambil amik kachipap n melantak lahap)

pastu datang la deja pulak. i pun sua jgk kat dia.. dengan ayat sama dah kul 730 boleh makan.
ponen ni hampir nak makan gak..tapi dia tgk jam dia pulak.

UOLS! BARU KUL 6 YE! 730 APA NYE? NASIB BAIK TAK MAKAN. KALAU TAK BATAL POSA I! kata deja

i tgk jam i balik.. AYO!! JAM I MATI RUPANYA!!!

patutla org yg lalu lalang tgk kitorg semacam je makan dengan selamba... tapi nasib baik i org siam.. bley??

i pose merangah...tapi dlm bentuk sexy.. (tak tau apa merangah? carila sesapa yg fasih bahasa kedah)





10 comments:

konar said...

melk PITAMSSSSSSSSSSs
hahahahahahaha...

mst aijud n peah yg plg pelahap!!!!!!!!

opsssssssssssssss

~~~mati laaa melk kene sangsang pas ni...

Cik_PeaCock said...

wahahahah..
meroyan kah enko acai? ttbe jadi org siam pulekkkk kekeke Selamat Hari raya uols!

datin cik sal said...

hahahaha.. jam mati ley.. ke saja kao hempas jam tu dulu sebulm gi ikea.. hahahaha

shafizal said...

wahhh... i suka entry kali ni. walaupun baca beberapa perenggan, i dah bantai gelak.

lagipun, nama i diseru. hihiksss....

Ash Shinotsubaki said...

konar: katanya.

aina: yes. i mmg org siam uols. selamat hari raya jugak~

cik sal: uols.. jam i tu beribu herganye.. u gila nak hempas jam ? baik i hempas org lagi berbaloi ye.

mak yam: yes, i akan menyeru u skang~ mak yam~ masak apa arini~

kimie st cuthbert said...

puasa tu ape?

*feeling Tagalog translated to Bahasa Melayu*

kimie st cuthbert said...

puasa tu ape?

*feeling Tagalog translated to Bahasa Melayu*

Ash Shinotsubaki said...

puasa tu fasting
*pose translated from bahasa siam

payedd said...

hehe
comel la korang

Ash Shinotsubaki said...

thanks :)