Wednesday, October 14, 2009

Hey kau! Bongok sangat kah?

Hey hey~

Harini i nak berangan bercakap pasal kemanusiaan pulak. Pose berangan wan kamarudin ataupun dang suria. Dintch mau jadi pengacara 999 tu. apa nama dia? mazidul ek? Takpe..tak penting pun sapa org tu anyway. Bukan dapat hadiah pun kalau teke betul kan?

Kesahnye macam ni uols. Selalu i baca je dlm soratkabar. Tak pernah lagi nampak depan mata. Tapi i berharap tak kan lagi la i jumpa binatang2 macam ni lagi kat mana2. Tak cukup dengan kematian yang sedia ada..ko nak jugak create satu utk diri sendri kan? apa punya manusia pun aku tak tau! I nak meracau jerit 8 octave mcm kak mariah sat...

ahhhhhh~ sampai ke key nye nok?

Last friday, i gi buat site visit i kat tepeng. so masa lunch tu i pun pegi la ke tesco tepeng utk nyam nyam sengsorg. Sudah makan i pun gi le ke carpark khen. nak sambung keje katanya... sambil2 i jalan mencari kerete (sebetulnye sudah cuak sbb tak tau kete kat mana; i ni dorry the fish sket. slalu lupa kete park mana) i nampak la satu bijik kete ni masuk ke parking.

Pompuan ni datang ngan anak laki dia. Budak skolah. Mcm mana i tau? sbb dia pakai uniform skolah rendah la. pandai tak? hahahah. Then i tengok mak dia kuar dari kete tu tapi anak dia menten duk dlm men gem. I pun memerhati lebih lanjut sambil trus mencari kete i jgk.

Sian ko kene tinggal ngan mak ko dlm kete ye nakk... meh ikut abg balik... ops.

Pastu burit tu tekan tit-tot dia (alarm la) then trus berambus. Ayo! darah i terus menyirap ye! KO BODOH KE BANGANG TINGGAL ANAK DLM KETE SENGSORG BAHALUL OI? Uols, walaupun budak tu budak sekolah rendah, cerdik sangat ke dia sampai leh kene tinggal dlm kete semata2 mak dia nak gi shopping kat tesco tu?

Apa alasan ko tinggalkan anak macam tu? tak mau dia kacau ko shopping? takmau org ingat ko dah kawin? cantik ke kau? cham taik ada la! kalau dia mati kejung kat dlm tu sapa nak meracau? kalau dia kene colek ke apa? sapa nak begolek2 atas lantai menangis tak sudah? aku ke kau? isk bodoh betul la!

I pun pose good citizen gi kelui dia.

"miss, i think u left something behind. ur son is still inside the car"
"oh. yes. purposely did that. let him play with his game."
"eh, u can't do that, don't u worry about ur own child's safety? he could have been suffocated by carbon monoxide released by the air-cond or something "
"its ok. i've already switch off the engine"

haaaaaaa! bangang tak pompuan ni uols? ko ingat sbb bebudak yg mati sebelum ni sbb aircond dia on. ko lebih cerdik dari parents yang lain la sbb ko off engine ko kali ni? dari elok budak tu mati keracunan carbon monoxide which kills u silently tanpa rasa sakit, ko nak anak ko mati menggelupur kepanasan kah?

ko penah baca tak sign ni bahalol?

Kata org, pompuan ni bila dah jadi mak, naluri ibu diorg kuat. sanggup korban kan diri demi anak2. aku rasa pompuan ni tak masuk dlm list tu la kot. sbb mungkin naluri ibu dia dibuat daripada otak binatang. wait, even binatang pun pandai jaga anak.. so maybe pompuan ni sememangnya takde otak.

kalau ko tak reti nak bela anak ko tu, baik ko kasi org ye. baik kasi aku lagi bagus. walaupun aku takde pepet, aku tau jaga anak lebih baik dari ko!

tapi.. kalau pikir dua kali, tak mau la anak ko tu..sbb dia tak cando. i dintch mau bela anak yg hodoh. so biar la dia mati kejung dlm tu.. tak de guna sangat pun. lagipun kesian jgk bila dia besa nanti... jadi budak yg laha..takde org mau, pastu kene kutuk buruk macam mak dia.. then dia depress and bunuh diri.. so kesimpulannye dari dia mati sbb bunuh diri, baik mak dia bunuh sesiap kot?

Kalau anak u cando macam ni, i rela amik dia bawak balik umah. Biarlah i berkorban membesarkan dia.... *penuh sifat penyayang sgt kan?

Oooo.. tak abis lagi perbualan i ngan pompuan tu. u tau i jawab apa kat dia lepas dia bagi statement bodo mcm tu kat i? * ko ingat aku ni sekolah tak abis ke pompuan oi?

"aaaaa... ic.. good one. Anyway, while shopping for your groceries, u might want to pick up bundles of color papers and perhaps a printer if u don't have one yet"
"why would i need those stuff for anyway. i'm late already, thanks for your concern"
"no problem miss. btw, those stuff that u think u won't be needing would come in handy when ur child goes missing. U sure need a lot of fliers"

Trus sentap pompuan tu uols! I pun trus berjalan dengan perasaan bongkak. Mrasa la kau!

9 comments:

izzu said...

yes, zasss

Ash Shinotsubaki said...

wah.. hanimun sampai malas nak menulis kah?

risz said...

clust!
i tershampak ngan statement last kakak!

datin cik sal said...

kann.. mak suka bila kao sangsang mcm mak juga!! tapi mak sangsang makcik ari dulu tu bukan sebab anak dia.. tapi sebab mak nak backup cikar yg naik motor ittiew.. opss!! matitak mak??!!

Ash Shinotsubaki said...

risz: kalau u tershampak, u imagine pompuan tu mcm mana? hhuhuhu..

ciksal: hahahahahhah... keji ye u. itu namanya pilih kasih. hahha

kimie st cuthbert said...

yes. u ialah IBU yg sgt penyayang

*pose tgk anak2 u yg cantek*

i teringin nak maki org la *tetibe*

Jai Maddox said...

you tetap mengamalkan diskriminasi, nak bela anak yang cando je... tetap kan....

||| PöJìé PööH ||| said...

clustt!!!
amik ko sedas!!!

Ash Shinotsubaki said...

kimmie: khen.. syg sgt kat anak sampai i pening kepala. ada je yg nak amik anak i buat anak diorg.

jai: itu bukan discrimination. i cuma membantu mereka in long term. daripada diorg hidup sengsara sampai ke besar buat pe? baik i bela anak yg cando. smua org pun sayang.. bley?

pojie: kalau ikut nak berdas2. tapi sbb hari jumaat.. *ada kene mengena kah? hahahah