Friday, October 10, 2008

Lelaki Menangis? - Part 2

Booohahahaha~ (gayakan dengan tangan bersilang atas dada - rujuk anime bleach)


Part 2 kembali. kepada yang gigih membaca blog archive aku tu (baca: sabrina), aku tau ko tak saba2 nak rodok tulisan kali ni kan? Memandangkan colleague aku dah jumpa blog ni selepas berusaha macam nak M kat google tu, i think it is best to reward her with something to read about. 


I have decided to mask and filter my true style of writing so that i won't put anyone into sudden stroke or heart attack. Jadi, sila lah pasrah kalau penulisan ni ada sedikit posse2 coverina sket ye.

 

hmm.. where was i in my last post? aaa... lepas aku memberi ayat penutup kat jez tu, i thought that would be it. no further discussion about the topic anymore. Mana la tau masa aku tengah lite2 bawak kete atas highway nak balik ipoh, phone motorola hanjing yang patut di campak ke laut itu memvibrate2 dlm suar.


rupanya ada message baru masuk. opened it and it came from jez..again. mrasa la kau.. sikit punya panjang dia anta kat aku... berikut adalah kata2 hikmat dia:


jez: jawapan acai: pathetic (sama sebijik macam aku).

       jawaban apau: over

       jawaban sasa: i thought only girls do the blackmailing things. tapi aku rasa macam tak     

       bagus la guys nangis 

       jawaban zalina: Hi Jez! Hmmm kesian gak dia sampai menangis tapi tengok gaklah what is 

       the reason for the breakup.


so how? langsung buat survey katanya!!! gigih tak gigih? nampak sangat bintulu itu sungguh la menyiksakan sampaikan ko terpaksa buat survey to kill your time kan? hahahaha...ah~ jangan terajang saya jez


basically whatever things said by my friends as per her survey was very much predictable. we might look as one bunch of weird people with same perangai or pe'el but actually each of us are uniquely differentiated to each other. i guess that is what made us glued so well all these while. complementing each others through our differences but still have some sort of common attribute that outsiders seemed to be able to associate us with.


memandangkan i tengah drive adalah tidak selamat untuk mengSMS pepanjang (tetap nak sms jgk ni. matila langa peraturan), jadi i terpaksa memilih utk komen jawaban salah sorang dari hasil survey tu. i chose to comment on zalina's response.  


now, for those who might have wondered who is this girl that i'm talking about. the easiest way to describe her it by using some fictional character that is widely known to everyone. Remember Sex and The City? yes? no? kalau tak tau..nasib ko la.


Zalina is very much like Charlotte in SATC. Somewhat collected, naive, seemed as if she is innocent and stuffs like that. But don't be fooled by it coz this girl can really do things out of ordinary sometimes.


Jadi aku pun reply jez balik...


me: world would either be a better place to live or our worse nightmare if everybody think and act like zalina. lol


Again, i was hoping that this whole thing of chain smses would end sebab bukan la aku tak mau berseme'es ngan jez tapi sbb aku tgh bawak kete and temptation untuk baca sms n balas balik adalah sangat tinggi sampai kengkadang terlupa yang nyawa tu lebih penting.. canner?


tapi tak kesampaian jugak... masuk lagi satu dalam inbox kali ni. Bila aku baca sms tu, tangan ni mmg dah merenyam dah nak membalas... sebab things that i discovered from the text was rather shocking and so unexpected. For it to come from another friend of us whom i would consider to be the last person (from division drag menjadik) to say. Cuba kita lihat/baca..


jez: jawapan aritha yg sangat unexpected: jawapan aku. depends sapa dump sapa.. tapi kalau ko nak independent answer.. aku rasa ok je dia nangis.. dia ada emosi gak.. tapi jangan la asyik nak nangis je.. maknenye..


matila~ dunia sudah nak kiamat. kerana i sungguh tergamam dan otak masih lagi berfungsi untuk memikirkan keselamatan diri sendiri yang sedang bawak kete.. i jawab ringkas tapi penuh makna...


me: ayo. i terduduk tahyat akhir skang


bila dah tahyat akhir, kene la bagi salam kan? jadi kita end dulu kat sini...tak abis lagi.. masih bersambung...


Boohahaha~

2 comments:

Jesz Superfox said...

haha..kau tgh drive ke mase tu? mana la aku tau..kalau aku tau, dh lame aku benti forward2 sms derang yg lain2 tu..haha..but for watever it's worth, mmg sronot menjlnkn survey lite2 itew.. :)

Ash-Junk said...

heheh.. aku tak nak stop ko from keeping me updated with whats new.. yeah..mmg sronok.. we should do it more often. =)