Tuesday, November 18, 2008

tak abis2 lagi ke nangis tu?

recap: di episod lepas, i telah berhenti dikala mana i dan jez begitu terkejut dengan jawaban aritha yang begitu unexpected ituew. di episode ni merupakan episode akhir yg i akan wrap up supaya i bley start meracau pasal benda2 lain yg lebih segar sperti, i telah dipechlob oleh colleague i to my girlfriend, another pechlob scene oleh colleague yg sama kepada my close colleague friends, trip i ke bangkok and also recent picnic di tempat air terjun.. merasa banyak benda nak cerita tapi tak tertulis2 sampai skang kan??


selepas i bertahyat akhir ituew i mendapat another text from jez yg berbunyi berikut:
jez: hahaha. kan? aku expect zalina macam tu . but aritha tu mmg aku terkejut i uol.

I rasa2 jez pun terjelepuk di kaki syurga jugak apabila dia dpt message tu mcm i. Just for the sake of trying to understand her position, i pun reply la macam ni and disusuli jez yg somewhat agreed with my assumption,

me: mungkin penangan menjadi bini org kot uols.

jez: hehehe. mungkin jugak. aku tgh tunggu jawaban kak siana ni

bila jez kata dia tunggu fidbek siana(bukan nama sebenar), i secara seraya terfikir yang pompuan ni nak kumpul material utk buat blog ke? dah ala2 posse jadi micheal melodi ni mesti la ada sesuatu kan? sesuatu~ so i pun tanya la dia betul ke? rupanya mmg ada udang disebalik batu...

jez: takde la uols.. i baru pas diskusi nga hadi .. apparently he's on the same page as aritha and zalina.. tapi macam best gak wat survey pastu update blog kan

katanya~! adakah ini bermaksud hadi adalah sesuatu? ops.

me: ayo..hati lembut rupanya laki u. ada bakat...huhu.. yes uols. material yg bagus utk blog. blh brangan satc vs lipstic jungle katanya.

conversation ended there for a while.. i ingat tu kira closure dah la.. tapi tup tup bergetar lagi ciknek i untuk ke sekian kalinya.. amik ko, kali ni mmg sms yg panjang belebar sampai i kene tunggu sampai ke traffic light baru boleh baca bebetul ye! mrasa la jez tulis kat i macam ni:

jez: mrasa jawaban kak siana leh buat cerpen katanya. izzu: for me, the guy sanggup put away his ego and pride hanya untuk dapatkan his gf back. maknanya dia btul2 nak kan gf dia balik sepenuh hati. bukan senang a guy nak nangis. aku pun tak nangis masa breakup sbb aku rasa itu mmg patut. tapi kalau that guy apa benda pun nak nangis, tinggalkan je sbb buat malu je. but u must be convinced with his action. ask him to show u yg dia betul2 nak kat ko. give him a little test, either with words or actions. then u can judge him, whether he really meant it or not.

jez: ayat favorite aku dari jawapan izu - tapi kalau data guy apa benda pun nak nangis, tingggalkan je. buat malu je.

now, we have something to discuss here. apakah kata izu itu valid dan patut dipersetujui? adakah jikalau lelaki tu menangis tanda mengetepikan egonya demi menunjukkan bahawa dia benar2 tulus dan ikhlas dan sesal akan segala perbuatannya?

but izu made a good point by saying that the girl must be convinced enough with his action. but dunia skang ni... semua org pun boleh jadi primadona kan? stakat emmy award for lead actor or actress tu celah puki ja uols...

tapi kalau semanjang benda ko nak nangis.. i rasa mmg patut u baling pintu je kat muka org tu..mcm izzu kata..buat malu je

anyhow, being sarcastic as always juga sebab i nak cucuk lagi supaya lebih heated discussion kami berdua, i balas with something yang i rasa kalau izzu baca i tulis ni dia akan meracau2 tanpa berhenti kat i nanti... kenapa? sbb i tulis balik camni kat jez;

me: hmm..that would explain why people yang pikir guna emosi ended up jadi orang yang paling miserable bila difficult situation hit them. ko stuju?

malangnya, i gagal dapat respond panjang daripada jez. maybe dia dah sedar dia bazir banyak sgt duit discussing about things yang tak kene mengena ngan idup dia kot.. sebagai penutup dia membalas balik sms i tanpa kata bye or putting a closure to our discussion...

jez: yes. agreed. nangis biar sorang2 uols. tak perlu semua org tau

Yup, nangis biar sorang2..tapi sometimes its good to cry in front of others.. to be seen fragile is not always a bad thing......

-tammat-

5 comments:

Aritha Shadila said...

ayo...citer zaman bila nih? aku pun dah lupa jawapan aku bagi

Ash-Junk said...

u kene follow trail cerita i ye.. i kan suka menyingkap sejarah silam...huhu

Nazira said...

ash cepat la sket sambung cerita colleague tuh. jeng ,,jeng..jeng...

Jesz Superfox said...

jwpan siana ttp menjadi pujaan kan? btw, agreed with the fact that it's ok to cry in front of anyone else but ur gf (while ur trying to get her back, that is). tp ade je pompuan yg ok dgn laki melalak time nk pujuk blk semula. suit urself la kn. jgn nangis kt aku dh leee.. :)

Ash-Junk said...

nazira: wah... bukan main kan kau.... awas

jez: yup yup.. tapi aku ok je layan org nangis2..asal jgn nangis posse tantrum cukup la..