Saturday, May 9, 2009

Temuramah bersama Puteri Gunung Seladang aka Puaka Nyiang Rabak

Since aura serangan sudah bermula, i terpaksa la buat serangan balas khen... elok2 blog aku jadi tempat melara dan melaram..skang dah jadi tempat mencharut macam dulu balik... (matila blog kene tutup lagi pasni~)

Tuan2, puan2 dan ponen2 sekalian,
(yes, blog i ada lelaki, pompuan dan binatang jadian yg baca.. abisla imej i kat opis pasni)

memandangkan i telah difeaturekan dalam kesah ilmu hitam pn. ciksalmah cheekbone implant itew, i telah pun mengadakan temuramah exclusive untuk mendalami dengan lebih lanjut tentang ilmu susuk dan minyak senyonyong (dibuat dari excess implant cheekbone dia) yang sekian lama dipractice oleh puaka nyiang rabak kita iniew.

kalau uols semua nak tau...teruskan membaca..kalau tak nak tau pun..baca jugak. aku tak kira, penat mengarang ok!


i tak larats tau! org asyik kata i buat dagu! i dosi buat ok! i buat cheekbone ja! motif xde sapa notice cheekbone meletop i ni? nak kene tambah kasi sebesar penumbuk kah?

i: uols, i dengar u mmg diva bab2 pakai susuk ngan minyak senyonyong ni.. i dengar la.. bukan i buat citer.. tapi rakan2 artis yg tak abis2 nak bukak api pasal uols... hah apa kes ni?

nyiang rapek: eh eh.. uols. i tak main benda2 khurafat ni uols.. bedosa khey.. masuk neraka.. i dah penat2 book stage ngan whitney houston, u nak suruh i ubah reservation i duduk ngan emily rose pulak kah dalam sri neraks itew? u ingat nak line up tu pendek kah?

i cuma guna teknik moden..susuk moden katanya uols. khennn... i taruk susuk kat pipi langsung dagu i pun nampak macam i buat skali.. shampoo 2 in 1 sangat uols!

i: kaedahnye~ dah tu apa kesah minyak senyonyong u tu? u kan pakar bab2 menyangkut jantan macam sangkut baju kat hanger khen? ko sebut jans mana yang tak tersangkut ngan u, biar la makeup chucky ke wig kejung ke, waima au-natural pun tak pernah lagi gagal! tgk la contoh macam pekerja binaan, askoke mahupun kutu keparat jalan yang telah u pikat sebelum ni.. how?



i pose selendang tutup sebelah muka je uols...kalau bukak semua takut diorg lari marathon olympic plak kang.

nyiang rabak: hanjing u kebede! pechlob i la? u awas!! siap u i perasapkan ngan ilmu i nanti..ops. uols, dah melk ni tumpuan ramai, sapa tak kenal syahora, nama pentas mak kat lorong kunyit dulu? ko ingat teknik ngendut mak tu takde kegunaan lain ke? haaa..sini mak cerita kat ko. ko penah dengar perkataan PR tak? mak punya PR ke langit ok!

i: wah..memeri..patut la semua sampah jalanan tu tersangkut kat u khen? sbb PR ke langit u tu rupanya.. i sungguh mengkagumkan u *cakap dengan mulut senget 70 darjah



duta welfare yang sungguh passionate menceritakan pasal pengalamannya bersama kutu2 jalanan

nyiang rabak: uolss.... kalau melk tak kutip diorg semua tu sapa laie nak amik? izzu dah sapu semua market yg reachable guna kereta BLM dia, shai dah sapu market club2 senget yang ada kat mesia ni. yang tinggal utk mak cuma saki baki tepi jalan je la. diorg pun manusia. perlukan belaian dan kaseh sayang. mak cuma menjalankan tugas sebagai insan yang perihatin khey.. diorg gembira, mak pun gembira dapat tumbuk sambal, giling cili bagai. huhuhu

i: betul jugak uols.. market skang mmg sgt competitive! kalau takde extra edge macam tetek munchung or kepala botak mmg susah nak cari makan skang kan? xpe uols.. janji tak kena tangkap ngan jabatan agama islam kene pakai terompah kain pelikat bagai sudah kan? kan syahora kan?


babis kau! mak tutup muka skang! i tak bersalah ustaz~

nyiang rabak: Kau ni kenapa?! nak kene pukul ngan aku ka? *hai leha, hi awie...

i: i lari dulu na~


...

ehem. temuduga terpaksa dihentikan sbb puaka nyiang rabak @ cik salmah dah naik hantu uols.. dia nak ligan i ngan wig kejung dia. i belum mau mati lagi..nanti bila dia dah reda balik.. i sambung tanya soalan2 panas kat dia lagi ek...

t.t.f.n~ (tata for now)


5 comments:

datin cik sal said...

hanjeng sgts taw ttbe ado background mani aayam ABC bagai...motip intebiu mak kat mamak???!!! sial!!

izzu said...

ttp hi lite nama aku kan

kimie st cuthbert said...

mmg sgt berpuaka entry yall!! i gelak smpai opismate i tumpang gelak sama, ley?

*matila i teringin bukak api kat opis*

Ash-Junk said...

ciksal: tu cukup bagus i tak tulis u pose duta aiskrim goreng kan?

izzu: u ka penceria majlis..kene la feature sikit2

kimie: i tot u mmg dah on flare dah kat opis? masih teringin kah?

Ita Shadila said...

*clap clap* terhibur ok...saket perut gelak...ahahhaa