Tuesday, August 18, 2009

Pasrah sampai meracau tak sudah


Huuu...huuu... i sangat sedih sampai tak tau nak react macam mana bila kejadian hanjing ini berlaku dua ari sudah. I terlampau terkejut dan disbelieved sampai i ketawa gembira bila menyadari pekara mcm ni boleh jadi kat i.

babi sgt~~~ barang2 aku semua lenyap macam tu saja!! haaaaaannnnnnjjjjjiiiinnnnngggg!!! matila sapa yg buat benda ni kat aku tu. semoga ko mati patah tulang berlipat2 badan sampai jadi bola daging tepi jalan!

i begitu terkesima sampai hanya mampu kuarkan wajah comel

Korg tau tak apa yg terjadi ni? kalau dah tau tak yah la baca ye sbb nak bagitau kepada yg tak tau je.. bley? hahahahahhahahah.... i ting tong skang. i sangat tensi sampaikan i hanya mampu meracau2 benda bukan2 je skang ni.

otak i depenuhi dengan sifat amarah yg melampau dan sakit hati sebab semua usaha titik peluh i org lain yg makan free2. kalau ko bagi aku resit derma sekurang2nye aku boleh tolak income tax ye anak haram!!!!

mrasa la korang, i meracau sampai mata i pun jadi mulut katanya! ahhhhhhh~

Kau tau tak bertapa susah aku menyimpan duit nak beli barang2 tu semua binatang oiiii!!!??? bukan nye murah ye! kalau benda tu aku boleh berak dan jadi macam tu, ko amik setiap ari pun aku tak kesah ye! amik la sebanyak mungkin! aku boleh berak lagi banyak2!

tapi kaedahnye benda2 ni semua kene beli pakai duit! and duit tu bukan turun dari langit! aku bukan nye macam setengah2 org yg boleh goyang kaki pastu duit datang begolek2 cari tuan dia. aku kene keje macam nak tercabut kepala ni tau!!! ko senang2 je nak angkat semua tu dari aku seolah2 benda tu mcm risalah percuma tepi jalan?

i tau i hot tapi perlukah i diragut-rentap sedemikian rupa?? u anak ikan i kah brani buat benda2 mcm ni kat i? opss..

Yes uols, barang2 i telah hilang! dicuri org! bukan nye sikit. setiap ari i terpikir, makin bertambah pulak barang2 yg i realised ada kat dlm tu. semuanye ilang mcm tu je. sial sangat!!

I meracau sebab kereta i kene curi!! yang paling i meracau ialah dia curi sekali dengan barang2 dlm kereta tu! binatang betul!! tak cukup ka dengan sebijik kete kau kebas? barang2 aku dlm tu pun ko kebas sekali??? aku nak balik barang2 dlm kete aku tu~~~ kete tu amik la~~~ pulangkan~ pulangkan~

PULANGKAN!!!!!

17 comments:

Cik_PeaCock said...

Haiyooooo acai..
aku tak tau la nak cakap naseb nko ni mcm mane. Ini namanye 'sudah jatuh ditimpa tangga lalu teros dihempap oleh HIPPO'.. bleyy?

Oleh yg demikian, mek pun sama pasrah.. uhuk uhuk :(

datin cik sal said...

sabar nyah!! mak pun.. sebab tertinggal beg laptop yg nan-ADO leptop.. abistingkap kreta mak kene pecah!! mrasa kao curi pil hormon mak dlm beg tuh... sentap!!! HOW??!!

risz said...

omg.
u might not know me, vice versa.
but that was really sad hear.
i feel sorry 4 u.
wonder how would i react if it happens 2 me..

b strong n may Allah blessed u.

risz said...

omg.
u might not know me, vice versa.
but that was really sad hear.
i feel sorry 4 u.
wonder how would i react if it happens 2 me..

b strong n may Allah blessed u.

risz said...

omg.
u might not know me, vice versa.
but that was really sad hear.
i feel sorry 4 u.
wonder how would i react if it happens 2 me..

b strong n may Allah blessed u.

Ash Shinotsubaki said...

Cik Peacock: Tu la.. nasib malang betul. yg aku sakit hati sgt ialah barang2 dlm tu. aku nye diary yg aku tulis claim details aku dari bulan 6 sampai skang, aku nye barang2 aku beli utk house renovation, cheque book la, kunci rumah kl,iph,kdh, kunci office, ID company, important docs, dll.. some of the items tu tak leh nak beli balik.. pening kepala aku. haih

cik sal: i sabar sampai nak pitam bley? i pening mcm mana nak cari jalan dptkan balik benda2 yg tak leh beli ngn cash dlm kete tu..ahhh~

risz: thanks. yup dont know u but it feels good to know that people can relate with or at least trying to understand the pain that i hv to go through.

kimie st cuthbert said...

i da pose jadi Meister Otome, tp tetap tak dpt carik kete itue *nanges terpakse rembak*

shafizal said...

i turut bersimpati dengan u. i tahu macamana rasanya hilang barang yang telah kita usahakan dengan hasil peluh sendiri.

kejadian i hilang motor di penang masa 2007 dulu banyak mengajar i supaya lebih berhati-hati.

yes... dengar2, memang berharga betul barang2 u dalam kereta tu.. im really sorry atas apa yang terjadi.

datin cik sal said...

aiyo... mak akan amik ikhtibar dari kisah ini utk tidak menjadikan kereta sebagai sebuah office tak pun stor!!.. nok.. saba ekk.. sikit sikit boleh collect balik item tuh... tapi detail calim dr bulan 6 tuh mak tatau nak habaq lagu manalah kan.. resit dosi ilang.. HOW??!! **mak nanges balakang kao!!

risz said...

ayo.
matilla sampai 3 kali post n grammatical errors were all over the place.hahaha.
*this is what happen when websites like blogs r blocked in office.ngee*

b strong!! *tetap*

stabuxguy said...

"aku nye diary yg aku tulis claim details aku dari bulan 6 sampai skang.."

sorry to hear about this dear but paling scarry kalau meka buat filem based frm yr diary... mati la sensasi... *orbittt...

konar said...

sabar yer acai...
huhu..konar mendoakan agar pencuri itew berair satu badan 24 7..

~~matilaaaa

mama sal kejisss,,,nnt konar spedo hormon...~~larikkkssss

Ash Shinotsubaki said...

Kimie: thanks kerana tolong jd otome utk I. Just to update everyone that police had found my car last thursday. Tapi katanya mmg sedih la condition nye. Haven't look at it yet. Will post an update here soon.

Hafizal: thanks. Yes. Mmg luluh runtuh jiwa I.

Ciksal: betul tu uols. Pasni I tobat nak jadikan keta I tu harta karun. Tapi kaedahnye kete tu slalunye jadi tong sampah I je. Cuma that week je I taruk memacam brg dlm tu. Maybe pencopek tu Ada xray view kot. Cis!

Kash: uols. I ckp diary claim bukan diary cerita ceritun bagai. Blog pun update seminggu skali. Tu pun kalau rajin. Ko ingat I rajin ka nak tulis diary vagai?

Risz: uols. Jgn risau la grammar u betul ke tak. I xbukak kelas English kat sini. Thanks for ur words of encouragement.

Konar: thanks uols. I harap mulut u masin masa menyumpah pencopet tu. Baru dia Tau!

ITY NADIRA said...

acaiii..~~~ sedihnyer !!! big hug

konar said...

huhu...dah jumpe ek kete???
thank god!!!
pasni adik i yg nama NAPI itew leh la tumpang kete u kenzzzz...

~~matilaaaaa....larikkkk

Ash Shinotsubaki said...

konar: ooo..so ini adalah markonah rupanya. i have no idea u rupa macam mana. all i know u duduk ngan pisah pasu. yes. dia selalu je lenjan passenger kete i

ity: tu la..sedeh tull... i tak sedeh kete tu sbb kete company..tapi sedeh barang2 sendri dlm tu je..

konar said...

hahaha...napi pggl i markonah ke???

TAK SHOULD!!!!

motifff...i abg fiq yer...matilaaaa kuar nama jantan...

~~~bile nak bertandang ke teratak wangsa maju???kete dah ade kenzz???
bwk adik i yg bernama NAPI itewww k...mmg i nak cibai mulut die...