Monday, June 15, 2009

Gym untuk bersenam ke bersenggama?

Kehadapan sesiapa yg membaca, (kalau u suka 'dibelakangi', sila edit mengikut preference anda)

Semalam i lepak ngan abg angkat i kat Pavilion (or rather Gayvilion sbb penuh ngan adik2 dimana2 shj..teleng kepala i tgk diorg). Lama tak jumpa. so banyak la catching up to do. Plus fully sponsored..lunch, movie n tea...huhuhu..sronok2..lama tak kene banje... terasa mcm muda2 begetah dulu plak (i masih lagi muda fyi ok).

mcm2 la kitorg borak, pasal kerje, human rights la, economy la, health etc. tapi yg i nak cerita ni adalah pengalaman abg angkat i ni masa dia kat gym. maklumla, org2 kl ni kan suka gi gym mencantikan badan, cuci mata bagai..i pun nak korek2 jugak apa yg bestnye exercise kat gym besar2 ni.. gym i kat ipoh ni cap ayam je... so takde pape yg menarik pun..banyak kimpah2 je... tak selera nak cuci mata pun.

lagipun i heran nape dia suka gi gym masa lunch break rather than after work..*for obvious reason kan. dia pun cakap la..kalau petang tu mmg susah nak exercise coz manusia2 yg pegi tu kebanyakkan bukan nak berpeluh siaht..diorg nak berpeluh cara lain.

pose sket bang...sat lagi uols sambung rembak balik ye.. i tak kacau dah..

So exercise masa lunch slamat kah? tak jgk... u mungkin tak kene kacau ngan members...tapi u mungkin kene kacau ngan staffs! haaaaa..... best kan? githu....

Nak dijadikan cerita, ada la satu harin i..ada staff baru kat gym tu..taste la..mixed pinoy camtu dok usha2 abg i ni. tapi mcm biasa la..menten profesional kan..senyum lite2 then sambung workout. but this staff ni tak padan ngan baru keje kat situ, dia nak jgk buat part time keje lain uols.

masa abg i ni nak change clothes, tetiba budak mi munchul kat sebelah locker dia and tanya solan bimbo 'u ni dah kawin ke?' abg i tgk dia. blur kejap. then dia ckp 'nape?' bdk tu pun ckp lagi 'u dh kawin ke?' "blum" abg i jwb. 'ooo..so u ni satu set la...' Bley? keles ko nye teknik inference kan? tak payah banyak premise trus bleh buat conclusion sendri katanya. cikgu math ko mmg pandai ajar sgt!

Abg i pun ignore je bdk tu n sambung workout...lepas selang 10 mins camtu tetiba PA system bebunyi 'calling abg cumil~ pls come to reception. tq' kawan ni pun pegi la..ingatkan ada masalah apa khen...sampai2 je sana rupanya budak tu yg panggil.

'napa page i?'
"i bosan la. meh la teman i borak kat sini.."
'i nak workout la..lagipun my lunch break bukan lama'
"ala...jom aa sembang2 sket"
"u dah ada bf ke?"
'nape?'
"jawab je la"
'ada...'
"oooo..so u do hanky pankie tak?"
'errr..asal tanya solan mcm tu?'
"isk..org tanya solan, jawab je la!" *bley tak binatang ni? mengorat stail apa pun aku tak tau.
'well..depends...'
"jom gi toilet" *mak golek2 turun bukit skang~
'errrr...i think i better get back to my training'

abg i pun berambus sjork. walaupun dia sbetulnye taste gak kat budak tu..tapi biasala jual mahal kan...(i tau...u cakp je kat i ur rushing to complete ur cycle tapi in actual fact ur just playing tug of war ngan dia kan??? kan kan?)

pastu kan... selang 5 min camtu, kuar lagi announcement panggil nama abg i. dia pun gi balik kat konter tu tanya nape..mcm biasa budak tu dok pancing lagi ajak gi toilet. abg i buat bodo bagi std answer yg dia nak workout.

tup tup selang 3 minit lagi, bunyi lagi annoucement calling for abg cumil. Uos, kalau ada anugerah staff paling persisten, i mmg kasi kat dia. mmg GIGIH tahap dewa! abg i buat bodo je.. tapi budak tu tak nak kalah..menten page lagi ye. sampaikan kawan abg i ni bleh cakap "aku rasa budak tu syiok kat hang kot. pi la kat dia sat"

kalau u tak mau mai, i pose nyanyi lagu gemilang macam siana kat shopping complex sabah tu kang! this is a threat!

Abg i pun serba salah samada nak melayan ke tak..budak tu mmg gigih panggil jgk...sampaikan guest2 lain plak yg gi ke counter tu sbb takut diorg yg kene panggil sbb tak perasan ke apa kan...

satu u panggil..4 yang tasty trus mengadap katanya! hang nak yg mana habaq mai!

'eh, i nak work out la..sudah2 la panggil i selang seminit dua'
"u nampak tak tadi, i panggil abg cumil tapi yg lain plak dtg"
'ye la..dah u tak henti2 page kat PA tu mmg la org datang'
"i panggil u..diorg tu abg cumil ka?" *ko diva tak diva ?
'ok la..i nak gi sambung exercise'
"ala...teman la i..jap lagi shif i dah nak abis pastu kita gi toilet k"

abg i masa ni dah naik hangin la..sbb budak ni tak paham bahasa kan.. di pun ckp..

"babe..sorry la.. i dont do toilet!"

tapi budak ni tak baham gak bahasa katanya..dia pun tak nak kalah!

"tapi toilet kat bgunan sblh tu besa..dun worry" *bleyyyyy?????

abg i pun dengan diva nye menjawab;

I DONT KNOW BOUT U BUT I DONT SLEEP N SHAG WHERE I FLUSH MY SHIT OUT!

matilakauuuu! *i plak yg emo..channer (pose muka suri yg takde expression)

3 comments:

arep said...

nok... entry u ols makin lama makin best.. syabas.. berguru ngan cik sal kah???

Ash Shinotsubaki said...

uols..kaedahnye i ngan cik sal tu satu batalion katanya...cuma selepas i bukak balik blog i ni..i ingat nak tukar style kpd blog lara..mana tau binatang2 (i.e izzu, ciksal n kimie) ni mendrag i balik ke penulisan lama i..so i munchul kembali~ *tetap kan nak menten diva..huhu

datin cik sal said...

kannnn... matilakaw~~!!!