Monday, June 22, 2009

Kesahnye...

Uols pernah dengar tak yang Siti Nurhaliza tu ada adik yg nonok? Haaa... mesti uols tak tau kan? sbenarnye banyak je adik2 yg claim adik siti ni.. termasuk la sorang cikpok bernama Huda. Just because dia keje kat Meben Kuala Lipis tu, dan dan dia claim siti tu kakak dia bley? kiranya kalau i ni jiran Mariah Carey, i bleh claim i ni adik dia jugak kah? tak laratsssss!

Hey uols~ akak tengah pose sun tan ni, mai la join~

I bukan nak cerita pasal dia brangan adik siti nok...sbb langsung tak sampai iras pun, jangan kan suara atau rupa..waima rambut pun nan ado! ko ado brani mati claim adik siti kalau rambut ko ala2 pesakit leukemia baru lepas chemo? jawab! jawab!

pose terlebih chemo..trus berbungkus. how?

Kesahnye masa i tengah sebok gosip2 ngan mak i pasal anak mak ndak i nak becerai bagai akibat cinta antara dua darjat...tetiba je tergantung sbb ada no org kampung siti kuar kat phn i. trus i cakap kat mak i yang ada artis wannabe talipon so i have to hang up on her and take this one. kau baca tak ni huda? melk sanggup berenti gosip ngan mak i utk angkat call u tau!

mcm biasa la pembuka bicara tanya i kat kl ke?. i tanya la dia kat kl kah? dia cakap tak. i pun pose tingtong, motif ko tanya aku kat kl ke solah2 mcm ko nak jumpa aku tapi rupanya ko takde pun kat tempat kejadian? ayooo... konsep sgt!

pastu dia tanya lagi
'ko turun kl tak minggu depan?'
"tak sure lagi..tgk la..nape ko trun kl ke nxt week?"
'tak kot... i nak bedrama' ---> korg nampak tak bertapa sialnye buah2 berbualan pondan ni? dua kali tanya pasal kl solah2 mcm dia ada tapi sebetulnye tanya buat syarat utk bazir bil. keji kan?

i pun malas nak layan bimbo huda..i cakap 'aaah' je.. rupa2nya ada maksud dia cakap nak berdrama tu uols~ dia nak suruh i probe kenapa berdrama..tapi sebab i buat bodo je..dia ulang skali lagi kat i konon kasi hint la..

'nok, i cakap i berdrama..walaupun sebetulnye i involve dlm theater' *meletops kan cara dia nak hint kat i? trus kasi direct maksud tersurat kat muka i mcm taik lembu jatuh atas jalan.

"ooo..ko main theater pulak ke skang? tak cukup menyanyi, menari..belakon pulak la? u mmg berbakat!" *sambil pose buat muka sumbing

'yes..i nak mengikut jejak kakak i...(matila adik2 brangan tak sudah)'

"bagusla nok..."

'nots..i baca blog u. chom ada jumpa u kah?'

"ada la jgk..tapi selalinye ber3G2 ngan i je"

'hanjing je chom tu.. susah tul nak jumpa'

"biasala..dia mmg mcm tu. ada malasah self-esteem sket"

tetiba ponen ni tuka tajuk... 'uols.. sebenarnye i tepon ni nak cakap sesuatu'

"apa nye?"
hi abg polis~ nama i huda. nak jadi anak ikan i tak?

'i skang dah ada ANAK IKAN! polis lagi! tak main la orang2 awam ni!'
'okla tu je.. bye nok~' langsung hang up.

MAK PITAM SKANG!!!!!

celaka punya binatang! kau telipun aku tanya solan2 bukan nak beramah mesra kan?
semata2 nak bagitau aku ko ada anak ikan polis! vavi sgt!!
ko ingat aku suspen dengan jalan cerita kau????
tolong sket! T.O.L.O.N.G sotong! *matila scene gaduh adik2 mana tak tau kat tasek aritu...

6 comments:

Houda said...

Hayoo.. keji tau.. i x bermaksud pun utk mencari publisiti yg sebegitu ropa.. sohnen pandai memutarbelitkn ceritera2 yg menampakkan keaiban org lain.. Nauzubillah.. diminta kwn2 i yg laen jgn torpengaruh oleh gosip2 liar itu.. Byk ayat2 yg dicut n dipaste di tmpt yg x sepatutnya.. persis parti politik pembangkang (Parti Islam Semalaya).. Sebetulnya i menelepon sohnen disebabkan oleh 2 perkara yg suci.. yakni 1 - bertanyakan kabar (lantas mengeratkan silaturahim).. 2 - bersembang2 kosong tentang chomb (since u ada tulis citer pasal dia.. i tiba2 teringat kt dia.. *i x cl chomb sbb dia x angkt.. deswai i cl u.. in case kalo u nk tanya napa x cl dia sendiri).. Cerita2 lain seperti teater; anak ikan polis yg kendu n comel; msk Sinar Harian (Negeri Pahang m/s 15); n Karnival Teater Negeri in dis coming wekend were just a selingan sajor.. Terima Kasih.. Jumpa lagi... A'kum

datin cik sal said...

hahaha... babi sgts quote SOTONG mak!! hey u.. mak suka entry inniew.. mak berguliangan sekarang!!!! hahahahah**pose hantu bungkus dlm chemo punya machine!!

Ash Shinotsubaki said...

houda: va va va (dengan mulut senget) i memutarbelit cerita la? ke u yg putar belit cerita sendri?

konon takde la kesah pasal anak ikan and drama tapi tetiba ada reference kepada sinar harian negeri pahang siap ngan muka surat 15 lagi??

HOW???????

cik sal: jangan guling terlebih nuks..nanti u bebungkus lbh dasyat dari hantu bungkus tu plak..hahahah

kimie st cuthbert said...

yes houda!!

i dgr u call acai sbb i tido2 ciksal *matila ayam*

u byk citer psl anak ikan polis lalu wat i turn on ..

datin cik sal said...

kann... siap bagi reference tuh**mak terguling dog pp sambil berjurai air mata menahan gelak tatkala uols bagi reference ittiew... mrasa mcm buat tesis kann...

Ash Shinotsubaki said...

cik sal: khennn? tak pasal2 i kene tomahan uols.. huhuuhu...

kimi: wah..u spot a hardon kah? ayo..disturbing stim ngan huda..bley?