Thursday, April 2, 2009

Part 3... giliran org lain plak utk kembang bontot

tak mau tulis lagi dah pasal omar sebab


a. a friend of mine anta sms cakap "read ur blog about that guy, so takde pape ke?" ayo~ bukan ke aku dah tulis yang walaupun personality dan qualitas dia cocok sekali, tapi aku ga bisa berteman sama dia dong. aku ga mau bicarakan semua disini. biar aku sama omar and sabrina aja yang tahu.....huhuhuh


b. en. omar telah terbang ke angkasa bila baca apa yang aku tulis pasal dia. walaupun aku ikhlas menulis tapi bila dia teramat seronok sampai kan ada org suggest suruh print screen kot2 aku tarik balik..terasa macam terlebih puji pulak.. nanti makin bulat ikan paus atas darat tu... so yumar, bila ko down lagi ko baca je la balik apa yg ditulis dulu ye.. aku tak buang nye. at least write-up tu bejaya ceriakan ko bila ko moody tak tentu pasal kat opis kan? ops.


p.s kepada cik babe, ye ye.. aku akan gigih update.. masalah nye benda ni tak kasi aku gaji.. kalau kasi gaji mmg aku update setiap ari.


baiklah. org kedua yg nak ditulis tu nama dia sabrina. dia juga merangkap girlfriend aku. yang dikongsi besama dengan omar. so cinta tiga segi. how? haaa.. ni cinta 3 segi yang takde gaduh2 k. very the family aman dan sentosa.


kalau biasa kita dengar suami ada dua isteri..skang ni korg dengar kesah baru. isteri dua suami. hahahahah.. meriah~ oh.. kitorg siap brangan bab2 anak nih.. so nanti bila gi persembahan sekolah anak2 kitorg mesti best. satu anak i, satu lagi anak omar. tapi dua2 pun mak dia sab.. matila keluarga 69~


now, apa yg menarik sangat pasal pompuan ni?


a. dia tak pernah miss call aku almost stiap ari. biarpun seminit dua

b. she cares about me

c. she loves me just the way i am


i ada banyak kawan pompuan yg rapat. juga ada kawan2 baik pompuan. tapi most of them, amik masa gak sblm jadi bebetul kawan baik. sbb ye la bukan senang nak cari pompuan yang u bleh jadi diri sendri. most girls yg bekawan ngan aku kebanyakan nye plastic. depan memang comolot. tapi belakang, wah macam bom cirit ko hanjing kan aku kan? so kene sket berhati2 la kalau nak buat kawan pompuan jadi kawan baik.


sab ni jenis gila2. fragile. secretive sebetulnye. walaupun dia suka cerita pasal diri dia kat aku. aku tau dia banyak filter info pasal diri dia and perasaan dia. tak macam omar. but i respect la cara dia. of course, mana boleh dump 100% cerita ceritun kita kat org tu dan dan. nanti takde la benda kita nak discover about that person kan?


moment masa i tergerak utk angkat taraf dia jadi antara org yang i paling sayang adalah bila dia risau racau sampai nanges pasal i. trus melonjak ranking dia dlm hidup i. naik roket la kau sab! Undilah DAP! *ttba.


tak ramai pun org yg sanggup risau sampai nak nanges utk aku.. mak aku je kot.hahahah.... skang dah ada sorg lagi. yeay~ tapi kalau nanges secara general utk aku ada 4 la... my mum, aritha, ex aku and sab.


nape sab nanges? ooo.. ada satu ari tu phone saya silent satu and satu lagi tetinggal. so sab calling2 tanpa henti tapi i tak angkat. since dia leh baca patern aku yg jarang tak angkat call ditambah ajinomoto omar telah menguatkan kerisauan dia pada saya.


bila dapat reach i, dia trus mracau2 nak nanges. i sungguh terharu. rasa sangat disayangi sbb ada org yg amik berat sgt pasal diri ini. Biasanya org tak pedulik pun i idup ke mati. bila sangkak duit, barula nama i sebesar tidak kuar dlm kepala masing2...


so sebab tu saya sangat sayang kepada nor sabrina ini. telah aku angkat kau setaraf dengan kawan2 baik aku yg aku sanggup buat apa saja utk mereka. i take a strong pride of my friendship and i'll go to the furthest extend to treasure it.


sekian terima kasih.

10 comments:

izzu said...

bila dapat reach i, dia trus mracau2 nak nanges. i sungguh terharu. rasa sangat disayangi sbb ada org yg amik berat sgt pasal diri ini. Biasanya org tak pedulik pun i idup ke mati. bila sangkak duit, barula nama i sebesar tidak kuar dlm kepala masing2... ----> u ada terfikir mcm ni ke ?

izzu said...

bila dapat reach i, dia trus mracau2 nak nanges. i sungguh terharu. rasa sangat disayangi sbb ada org yg amik berat sgt pasal diri ini. Biasanya org tak pedulik pun i idup ke mati. bila sangkak duit, barula nama i sebesar tidak kuar dlm kepala masing2... ---> u ada terfikir mcm ni ke ?

izzu said...

bila dapat reach i, dia trus mracau2 nak nanges. i sungguh terharu. rasa sangat disayangi sbb ada org yg amik berat sgt pasal diri ini. Biasanya org tak pedulik pun i idup ke mati. bila sangkak duit, barula nama i sebesar tidak kuar dlm kepala masing2... ---> u ada terfikir mcm ni ke ?

Nazira said...

babe, aku rasa aku kenal sab yg kau cakap nih. nampak je 'tough', tapi ala2 manja gituh. awwww!!

Ash-Junk said...

Izzu: that is just a general statement. Tidak ditujukan kepada sesapa secara khusus. But to answer ur question, yes. I do feel that way occasionally. Again bukaN inclusive kepada sesapa.

Babe: yes. Betul org yg u teka tu.

Anonymous said...

motip izu highlight sampai berkali kali... uols tingtong kah??**larikkss-sik^sal-

Anonymous said...

Terima kasih kerana meletakkan saya pada spotlight - sekali lagi...

So aku x masuk dalam list sahabat2 baik ko la!!!

Sekian.

-SiOmar-

Ash-Junk said...

wahai cik yumar... saya mencadangkan awak membaca kembali posting pasal diri awak itu ye.. motif sentap tak tentu pasal? haid datang lagi ka?

ARITHA SHADILA said...

aku dah x ingat aku nangis sebab apa or bila.. anyway, mak rasa glemer nama di mention.. gitewww
*pose perasan*

Ash-Junk said...

aritha - ko ingat tak kes aku mintak tolong ko anta aku ke bus station masa kat utp dulu?...